Hozzávalók 7 db paleocsintához:
- 5 db M-es tojás
- 1 evőkanál – 2 dkg – tápióka keményítő
- 0,5 dl víz (körülbelül – a tojás méretétől is függ, a fehérje mennyiségétől! – a lényeg, hogy ne legyen végül nagyon folyós a tészta!) – csak óvatosan!!!
- Paleolaj vagy kókuszolaj
- Se sót, se cukrot nem tettem bele, de nem tilos!
Elkészítés:
- Az egész tojásokat habosítsd fel egy habverővel
- Verd tovább a tojásokhoz szórt tápiókával együtt
- Öntsd a vizet is a tésztához és keverd át a paleocsinta alapot
- Önts ezután egy evőkanálnyi olajat is a tésztába
- Forrósíts fel egy lehetőleg kerámia, de bármilyen palacsinta sütőt, majd önts merőkanállal palacsinta tésztát a sütőedénybe; késsel forgasd meg
- Minden egyes darab paleocsintánál egy csöpp olajat tegyél az edénybe
- A paleocsintákat főzés nélküli narancs dzsemmel kínálhatod, de kitűnő sós alap is lehet – pl. töltsd meg salátával
Kedves BB.
Cognac liszttel is mehet tápióka helyett?
Köszönöm,Edit
Kedves Edit, Szerintem igen. Baj nem lehet belőle. Csak egy kávéskanálnyit tegyél abból. Márta