Tepsis sertéshús batátával és gyökérzöldségekkel

Tepsis sertéshús batátával és gyökérzöldségekkel – A kép a Google images-ről való.

Hozzávalók:

  • 0,75 dkg sertés comb – diója
  • Só, őrölt bors, mustár, őrölt paprika, őrölt fokhagyma – ízlés szerint
  • Autoimmun Protokoll szerinti fűszerek: só, őrölt vagy zúzott fokhagyma, kakukkfű, lestyán, kurkuma, fahéj (sós ételbe is!)
  • 0,5-0,75 kg batáta-édes burgonya, ízlés szerinti mennyiségben még hámozott sárgarépa, karalábé, zeller stb.
  • 2-4 evőkanál olvasztott zsír – ki mennyire zsírosan szereti
  • 0,5 dl víz

Elkészítés:

  • A sertés comb diója része jó szaftos hús, melyet ügyesen vágd fel vékony szeletekre és vagdosd be mindkét oldalát a szeleteknek – Ez a része a sertésnek nem a legtipikusabban szeletelésre való, ezért írom, hogy ügyes légy!
  • Egy mély tepsit locsolj meg vékonyan zsírral, majd rakd le a hússzeleteket
  • Az édes krumplit pucold meg, majd vékony hasábokra vágd fel, és szórd rá a batátára
  • Most jön a fűszerezés! …, majd forgasd át a húst és a krumplit együtt ezekben a fűszerekben
  • Helyezd el szépen széthúzva a hússal kevert krumplit az edényben és locsold meg a tetejét további zsírral, majd egy kevés vízzel
  • A sütőben közepes lángon – 170 fok – kb. 40 perc alatt fog készre sülni az étel; sütés közben nézz rá, és feltétlenül forgasd át, hogy minden oldala átsüljön
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.