Ez a kép a Google images-ről való, mert kénytelen voltam keresni egy az én sütésemhez hasonló képet. Maga a saját képem pocsék lett, de az életben kb. valóban így nézett ki.
Hozzávalók:
- 0,5 kg – 70 dkg kenyér morzsalék (Kenyércipó pogácsa /töpörtyű nélkül/)
- 10 dkg reszelt Ementáli sajt vagy Parmezán
- 4 db M-es tojás
- Víz a formázáshoz
Elkészítés:
- Az elrontott kenyér mérete különböző lehet, nálam a hozzávalóknál leírt mennyiség (viszonylag nagy!) mérvadó
- Ehhez a mennyiségű robotgépben ledarált kenyérmorzsához
- üss hozzá 4 db tojást
- továbbá legalább 10 dkg sajtot
- a lapogatást-formázást vizes kézzel végezd, egy odakészített edényben lévő vízbe mártogasd be a tenyeredet
- A zsírpapírral kibélelt tepsiben – nekem 2 tepsivel sült – közepes lángon süsd ropogósra – kb. 20 perc lesz a sütési idő, de nézz rá, mert lehet, hogy a kenyér alapod más és más
Ma a reggelim majonézes ropogós adalékmentes húskészítményekkel és madár saláta – bébi spenóttal készült, mellé pedig glutén mentes katáng kávét ittam kevés kókusztejszínnel.