Kenyér – szezám + 2-féle lisztből

Kenyér szezám + kétféle lisztből

 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál szezámmag-liszt
  • 1 evőkanál lenmagliszt vagy lenmag
  • 1 evőkanál tökmagliszt
  • Só ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • Zsírpapír + kenyérsütő forma, vagy szilikonos kenyér-forma

Elkészítés:

  • Verd fel a tojások fehérjét kemény habbá
  • Forgasd bele a tojások sárgáját
  • Tegyél ebbe az alapba a sót és a szódabikarbónát, majd keverd össze
  • A masszába óvatosan keverd bele a szezámmaglisztet, a lenmaglisztet és a tökmaglisztet
  • Öntsd az egészet egy zsírpapírral kibélelt kenyérsütőbe, vagy egy szilikonos formába
  • Előmelegített sütőben süsd a kenyeret tűpróbáig – kb. 20 perc

EZ A KENYÉR ÚJABB KEDVENCEM, MERT A SZEZÁMMAG-LISZT JÓL HASZNÁLHATÓ, KÖNNYŰ TÉSZTA AZ EREDMÉNY, ÉS AZ ÍZE TELJESEN KÖZÖMBÖS, ÍGY JÓL ÍZESÍTHETŐ!

A kenyeret 3-féle lisztből készítettem, de elkészíthető

kizárólag szezámlisztből. Szezámlisztből ekkor 5 evőkanálnyi

mennyiségre van szükség.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.