Hozzávalók:
- 3 tojás
- 3 evőkanál szezámmag-liszt
- 1 evőkanál lenmagliszt vagy lenmag
- 1 evőkanál tökmagliszt
- Só ízlés szerint
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Zsírpapír + kenyérsütő forma, vagy szilikonos kenyér-forma
Elkészítés:
- Verd fel a tojások fehérjét kemény habbá
- Forgasd bele a tojások sárgáját
- Tegyél ebbe az alapba a sót és a szódabikarbónát, majd keverd össze
- A masszába óvatosan keverd bele a szezámmaglisztet, a lenmaglisztet és a tökmaglisztet
- Öntsd az egészet egy zsírpapírral kibélelt kenyérsütőbe, vagy egy szilikonos formába
- Előmelegített sütőben süsd a kenyeret tűpróbáig – kb. 20 perc
EZ A KENYÉR ÚJABB KEDVENCEM, MERT A SZEZÁMMAG-LISZT JÓL HASZNÁLHATÓ, KÖNNYŰ TÉSZTA AZ EREDMÉNY, ÉS AZ ÍZE TELJESEN KÖZÖMBÖS, ÍGY JÓL ÍZESÍTHETŐ!
A kenyeret 3-féle lisztből készítettem, de elkészíthető
kizárólag szezámlisztből. Szezámlisztből ekkor 5 evőkanálnyi
mennyiségre van szükség.