Banánt egész évben lehet kapni. A fagylaltok kiváló alapanyaga. A citrom-lime-kókusz-banán kombinációból üdítő fagylalt lesz. Ebbe a fagylaltba és még a hozzá kínált paleo tejszínhabba egy gr-nyi édesítést sem tettem. Aki igényli az édesítést, annak steviával kevert eritritet ajánlok – egyéni ízlés szerint használni.
Elkészítési idő: 2,5 óra hűtés-kiolvasztás, majd 30 perc
Hozzávalók:
- 3 db nagyméretű nem túlérett banán
- 2 db lime
- 2 db citrom
- 200 gr kókuszvaj
- 4 dl kókusztejszín
- 2 db habpatron a habszifonhoz
Elkészítés:
- A banánokat meghámozzuk és 3-4 mm-es karikákra vágjuk.
- Alaposan meglocsoljuk egy egész citrommal és egy lime levével.
- Tálcán tegyük mélyhűtőbe a citromos banánszeleteket. 120 perc alatt megfagynak a banán karikák.
- Készítsünk paleo tejszínhabot pl. habszifonnal, melyhez 2 dl kókusztejszínt használjunk. 2 dl kókusztejszínhez 2 db habpatron dukál. Alaposan rázzuk is fel a megtöltött és patronnal dúsított habot, a szifont és hűtőben tartsuk legalább 15 percig, hogy a hab összeálljon.
- Amikor felhasználásra szánjuk őket, akkor kivesszük a hűtőből, egy mély tálba öntjük és legalább fél órát várunk, hogy a banánkarikák fagyi alap minőségűre felengedjenek.
- A már félig felengedett citromos banánhoz keverjük hozzá a kókuszvajat és 2 dl kókusztejszínt, majd alaposan turmixoljuk össze.
- Tálaláshoz egy réteg paleo tejszínhab, egy réteg fagylalt megoldás lesz a legfinomabb verzió. Természetesen kókuszhab nélkül is kínálhatjuk.
- Díszítésnek 1 db hámozott és darabolt lime-ot, valamint 1 db hámozott és darabolt citromot használhatsz, illetve héjastul lime és citrom karikákat.