Hozzávalók:
-
- 1,5 kg cukkini
- 5 db M-es tojás
- 2 evőkanál tápióka keményítő, vagy 3 evőkanál kókuszliszt
- Só, őrölt bors, kapor
- 25-30 dkg főtt kolozsvári szalonna (Lehet bacon is!)
- 1 evőkanál olvasztott zsíradék
Elkészítés:
-
- Hámozzuk meg a cukkiniket, majd apróra reszeljük le.
- 2 evőkanál sóval keverjük össze a reszelt cukkinit.
- Kb. fél óra alatt levet ereszt, és ezt a levet nyomkodjuk ki.
- A cukkini reszeléket keverjük össze a tojásokkal és tápiókával vagy liszttel, végül keverjünk hozzá zsírt.
- Keverjünk a cukkinihez kaprot és őrölt borsot – ízlés szerint.
- Egy alufóliával kibélelt sütőedény alját béleljük ki szalonnával, majd öntsük rá a cukkini keveréket.
- Az egytálétel tetejét is borítsuk be vékony szalonna darabokkal.
- A sütési idő közepes lángon kb. fél óra lesz.