Hozzávalók:
- 20-25 dkg sertés comb
- 0,5 kg édes krumpli
- 1 lapos ek. mustár
- Só, őrölt bors
- 5 gerezd fokhagyma
- Nagy marék petrezselyem zöldje
- Oliva bogyó
- Paprika karikák – opcionális!
- Újhagyma – opcionális!
- Zsír – pomace olíva olaj, kókuszolaj vagy sertés zsír
- 0,5 dl víz
Elkészítés:
- A sertéscombot vékony szeletekre, majd kisebb darabokra vágjuk.
- Mustárral, sóval, borssal, alaposan átkeverjük a húst és hagyjuk legalább 15 percet állni.
- Közben a batátát és a fokhagyma gerezdeket hajszál vékony szeletekre vágjuk – legjobb robotgéppel dolgozni.
- A sütő lábasban zsiradékon megkapatjuk a húst, megkeverjük, hogy mindkét oldala piruljon.
- Az fokhagymával kevert édes krumplit ráborítjuk a húsra és öntünk az egészre egy kis vizet.
- Addig főzzük-sütjük az ételt, amíg a lé le nem fő róla.
- Gazdagon meghintjük petrezselyemmel, és hozzákeverjük.
- Tálalhatjuk további friss petrezselyemmel, kisebb paprika karikákkal, olíva bogyóval, karikára vágott újhagyma fejjel.
AIP-os fűszerezéssel könnyen beilleszthető
az Autoimmun Protokollba!