Elkészítési idő: 30 perc
Hozzávalók:
- 6 tojás sárgája
- 5 evőkanál kakaó
- Paleolit édesítő – vaníliás (stevia, nyírfacukor)
- 2 dl kókusztej
- Rum- vagy narancsaroma
- 10 dkg jászvaj (ghee)
- 5 dkg fekete csokoládé
- Meggy – friss vagy mélyhűtött, mely idény függő
Elkészítés:
- A tojások sárgáját keverd ki az édesítővel, és a kakaóval
- Melegíts fel 2 dl kókusztejet, és amikor langyos, keverd el a tojásos-kakaós alappal
- Melegíts fel 10 dkg jászvajat, és tegyél bele 5 dkg fekete csokoládét
- A vajjal felolvadt csokoládét, amikor már langyos, keverd bele a tojásos-kakaós-kókusztejes alapba
- Keverj a masszába valamilyen aromát (narancsosat tettem bele, és nagyon jó lett)
- Tegyél poharak aljába télen mélyhűtött, nyáron friss meggyet
- Mindegyik pohárban öntsd nyakon csokikrémmel a meggyet
- Különleges házi csokoládé lesz a végeredmény
- A tetejére még tehetsz paleos tejszínhabot
Szia BB. en elkeszitettem eleg jo volt de nekem valahogy nagyon sok volt a kakao benne ! Ok izles kerdese , ki hogy sereti . Szerintem viszont ezzel a kremmel meg piskotatekercset , palacsintat vagy tortat is meg lehet kenni ! Ez csak egy ötlet volna !
Szia nate! Nyilván, hogy ízlés kérdése minden. Én is sokszor egy ötlet mentén kísérletezem, aztán a dolgot kicsit módosítom vagy elvetem. Van egy külön csokikrémes gyűjtemény, csak felhívom a figyelmedet rá. Egyébként tényleg lehet ezt sütibe is kenni. BB