Csokis meggy

Csokis meggy – A kép a Google images-ről való.

Elkészítési idő: 30 perc

Hozzávalók:

  • 6 tojás sárgája
  • 5 evőkanál kakaó
  • Paleolit édesítő – vaníliás (stevia, nyírfacukor)
  • 2 dl kókusztej
  • Rum- vagy narancsaroma
  • 10 dkg jászvaj (ghee)
  • 5 dkg fekete csokoládé
  • Meggy – friss vagy mélyhűtött, mely idény függő

Elkészítés:

  • A tojások sárgáját keverd ki az édesítővel, és a kakaóval
  • Melegíts fel 2 dl kókusztejet, és amikor langyos, keverd el a tojásos-kakaós alappal
  • Melegíts fel 10 dkg jászvajat, és tegyél bele 5 dkg fekete csokoládét
  • A vajjal felolvadt csokoládét, amikor már langyos, keverd bele a tojásos-kakaós-kókusztejes alapba
  • Keverj a masszába valamilyen aromát (narancsosat tettem bele, és nagyon jó lett)
  • Tegyél poharak aljába télen mélyhűtött, nyáron friss meggyet
  • Mindegyik pohárban öntsd nyakon csokikrémmel a meggyet
  • Különleges házi csokoládé lesz a végeredmény
  • A tetejére még tehetsz paleos tejszínhabot

Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Csokis meggy”

  1. Szia BB. en elkeszitettem eleg jo volt de nekem valahogy nagyon sok volt a kakao benne ! Ok izles kerdese , ki hogy sereti . Szerintem viszont ezzel a kremmel meg piskotatekercset , palacsintat vagy tortat is meg lehet kenni ! Ez csak egy ötlet volna !

  2. Szia nate! Nyilván, hogy ízlés kérdése minden. Én is sokszor egy ötlet mentén kísérletezem, aztán a dolgot kicsit módosítom vagy elvetem. Van egy külön csokikrémes gyűjtemény, csak felhívom a figyelmedet rá. Egyébként tényleg lehet ezt sütibe is kenni. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.