Napok óta izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet a paradicsom mártás kakaóval. Meglepő talán, de nagyon finom. A paradicsomhoz és az erős fűszerekhez illik ez az összeállítás.
Hozzávalók:
- 1 doboz hámozott felezett paradicsom vagy/és konzerv paradicsom püré
- Só, paleolit édesítő (stevia vagy nyírfacukor), zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por, őrölt vagy apróra vágott chili paprika, őrölt bors
- 3 evőkanál kakaó
- 1 evőkanál olíva olaj (elhagyható)
- Oregano (elhagyható)
- Tökmag, napraforó mag (elhagyható)
Elkészítés:
- Egy kisebb lábasba öntsd bele a paradicsomot
- Közben tedd bele a fent összegyűjtött fűszereket
- A hozzávalókat rottyantsd össze
- Amikor kihűlt, tegyél a mártás tetejére 1 kanálnyi olíva olajat (elhagyható)
Ez a mártás melegen és hidegen is nagyon finom.
Sült húsok mellé vagy szendvicsek díszítésére használható.
Pirított darált húsra is illik ez a mártás, mediterrán ízvilág lesz a végeredmény. A darált hús megszórható oregánóval, bazsalikommal vagy tök-, illetve napfaforgó maggal.
Az sem utolsó szempont, hogy gyorsan elkészíthető! – maximum 15-20 perc