Kakaós-chilis paradicsom mártás

Napok óta izgatta a fantáziámat, hogy milyen lehet a paradicsom mártás kakaóval. Meglepő talán, de nagyon finom. A paradicsomhoz és az erős fűszerekhez illik ez az összeállítás.

Hozzávalók:

  • 1 doboz hámozott felezett paradicsom vagy/és konzerv paradicsom püré
  • Só, paleolit édesítő (stevia vagy nyírfacukor), zúzott fokhagyma vagy fokhagyma por, őrölt vagy apróra vágott chili paprika, őrölt bors
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál olíva olaj (elhagyható)
  • Oregano (elhagyható)
  • Tökmag, napraforó mag (elhagyható)

Elkészítés:

  • Egy kisebb lábasba öntsd bele a paradicsomot
  • Közben tedd bele a fent összegyűjtött fűszereket
  • A hozzávalókat rottyantsd össze
  • Amikor kihűlt, tegyél a mártás tetejére 1 kanálnyi olíva olajat (elhagyható)

Ez a mártás melegen és hidegen is nagyon finom.

Sült húsok mellé vagy szendvicsek díszítésére használható.

Pirított darált húsra is illik ez a mártás, mediterrán ízvilág lesz a végeredmény. A darált hús megszórható oregánóval, bazsalikommal vagy tök-, illetve napfaforgó maggal.

Az sem utolsó szempont, hogy gyorsan elkészíthető! – maximum 15-20 perc

 

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.