A recept egyezik a nocarb zsemlénél leírtakkal.
- Négy kisebb kenyérre osztjuk a tésztát, majd hengeres formákat készítünk.
- A kenyerek tetejét bevagdossuk és megkenjük 1 db tojás sárgájával. Előmelegített sütőben – visszavett 150 fokon – 1 óra hosszat szárítva sütjük. Újabb tapasztalatom, hogy érdemes ezt a hosszú sütési időt rászánni, mert így a tészta nem vizesedik vissza; ha rövidebb a sütés, akkor azt hihetjük, hogy jó, pedig tapasztalom, hogy nem!!!
- Érdemes kihűlésig a sütőben hagyni a kenyeret, mert a víz felszívása a melegben sütés után is tovább folytatódik!
A kenyér szín rost, ezért ketogén és low carb étrendben is fogyasztható!
A mértékre érdemes odafigyelni. Ne együnk rost kenyeret rost kenyérrel, nehogy a bélrendszert irritálja. Tehát csak módjával!