Hozzávalók:
- Ketogénben fogyasztható zöldség: uborka, cukkini, patisszon; paleoban és aip-ban jelentős ch-tartalommal pl. sárgarépa, cékla, zeller stb. – a mennyiség létszámfüggő!
- Bacon – 30-40 dkg
- Ketogénben – LCHF – 2 dl mascarpone 1 dl tejszínnel hígitva; AIP-ban és paleoban tejterméket nem használunk!
- 1 csokor kaporlevél
- 1 tk. só
- 1 kk. őrölt bors; AIP-ban fokhagyma por
- Készíthetünk AIP-os zöldségpürét – mártogatónak!
Elkészítés:
-
- A zöldséget hámozzuk, negyedeljük, nyolcadoljuk – kb. 5 cm-es rudakra vágjuk
-
- A rudakat baconnal áttekerjük, majd vagy szírpapírral kibélelt sütőtálcára tesszük és így sütjük meg, vagy (pl. tegnap a nagy melegben) palacsintasütőben 3 részletben, sütés közben forgatva megsütjük.
-
- Az LCHF diéta mártásához a mascarponét a tejszínnel és a hozzávalókkal felsorolt fűszerekkel alaposan kikeverjük.
- Paleoban válasszunk valamilyen paleo-kompatibilis mártogatót, pl. paleo majonézt vagy paleo kethupot.