Avokádós nyers torta – AIP, a krém ketogén

Hozzávalók:

Tészta

  • 3 ek. kókusz liszt
  • 2 ek. földimandula liszt
  • Amennyiben nincs földimandula liszted, akkor 5 ek. kókuszliszt
  • 2 ek. kókuszzsír

Krém és gyümölcs

  • 3 db túlérett avokádó
  • Méz (AIP) -, annyi, hogy kalkuláld be, hogy a saját napi fogyasztásod nem lehet több 1 tk.-nál; paleosan készítve használhatsz xukor0steviát!
  • Fűszerek: mézeskalács fűszerkeverék, vanília, katáng kávé vagy karob por
  • 20 dkg málna (más – lehetőleg bogyós – gyümölccsel is készítheted!)
  • Zselatin – 6 lap zselatin + 2 dl víz; vagy 2 dkg – lapos ek. zselatin + 2 dl víz

Elkészítés:

Tészta elkészítése

  • A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, majd egy csatos formát – lehet négyszögletes, lehet kerek is – fóliával kibélelünk, és a tésztát alaposan elegyengetjük, végül hűtőbe tesszük kb. 1 órára.

A krém elkészítése

  • Az avokádókat kikanalazzuk és hozzá adjuk a krém fűszereit, majd alaposan kikeverjük.
  • Az időközben megdermedt alaptésztára rákenjük a krémet és belegyomkodunk a krémbe és a tetejére málnaszemeket.
  • Elkészítjük a zselatint úgy, hogy 2 dl vizet felforralunk és a hideg víz alá tartott megpuhult zselatin lapokat a forró vízbe tesszük, alaposan elkeverjük. Amennyiben kanállal dolgozunk, akkor 1.5 dl vizet forrósítunk fel, 0.5 dl hideg vízben pedig elkeverjük a port, ezután öntjük a forró vízhez.
  • Amikor a zselatin már langyos, akkor ráöntjük a tortára.
  • Mentalevelekkel díszíthetjük.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.