A recept Trifán Lívia gyűjtéséből való
Hozzávalók:
- 2 db póréhagyma
- 6 egész tojás
- 2 dkg vaj
- Só, őrölt bors
A tojásfelfújt megsüthető sajttal is – 6 dkg reszelt kemény sajt – pl. parmezán, cheddar, cheschiere, de a képen látható sütésből pl. teljes mértékben elhagytam.
Elkészítés:
- A pórék fás részeit levágjuk, megmossuk, lecsurgatjuk, és kb. 5 mm vastag karikákra vágjuk.
- A hat tojást pici só hozzáadásával hosszan – kemény habbá verjük.
- Könnyedén belekeverjük a pórét, megborsozzuk.
- Vajjal kikent tűzálló tálba öntjük.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, majd amikor betesszük az ételt, akkor 150 fokra visszavéve addig sütjük, míg a teteje meg nem pirul. Legalább 15 perc kell ahhoz, hogy a tojás teljesen átsüljön! Érdemes tűpróbával megnézni, hogy a felfújt átsült-e?
- Megszórhatjuk reszelt sajttal és további 10 percre a sütőbe tesszük.
Szia Márti!
Na most megleptél, hogy ennyi receptem van fent, de ezek nem az én receptjeim, hanem egy receptgyűjteményt küldtem el Neked, amit én is csak valakitől, e-mail-en kaptam. Ha Te paleosítod őket, nyugodtan a saját nevedet használd, mint szerzőt:)
sok puszi, Livi
Rendben:-D Már nem emlékszem sok mindenre, … öregszem:-D BB