A kép a Google images-ről való
Hozzávalók (4-5 főre vagy 2-3 személynek több étkezésre):
-
- 1 kg marhanyak (A marhanyak kiváló – nem inas – húsféle, ezért ragunak, pörköltnek kiváló!)
- Egész bors, só, rozmaring (vagy babérlevél), késhegynyi gyömbér-por, pici piros paprika por (színezéshez); AIP-ban a borsot és a piros paprikát kell elhagynod!
- 3 nagy fej vöröshagyma, 2 nagy fej lila hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma
- Kb. 1 l víz
- 10 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
-
- Vágd apró kockákra, vagy daráld le a megtisztított, színhús marhanyakat
- Tedd fel főni a húst borssal, sóval, rozmaringgal, gyömbér-porral, paprika porral, vöröshagymával és fokhagymával fűszerezve
- A közepes lángon fövő húson rövidesen egy barna hab keletkezik, melyet kanalazz le az étel tetejéről, és dobd k
- Vedd az étel alatt a lángot a legeslegkisebb fokozatra, és ezen az alacsony fokozaton főzd puhára (2 és fél órát főtt a husi, ezalatt megjártam az uszodát:D)
- A puha húsról öntsd át a főzőlevet egy leveses fazékba, melyben majd a Gazdag zöldségleves fog elkészülni! A húslét lehűtheted, és mélyhűtőbe teheted – későbbi felhasználásra!
- A puha marhahúshoz adj hozzá szalonnakockákat, karikázz a tetejére lila hagymákat
- A ragút pirítsd meg, … és kész!