Marhanyak ragu kétféle hagymával

A kép a Google images-ről való

marhanyakragu

Hozzávalók (4-5 főre vagy 2-3 személynek több étkezésre):

    • 1 kg marhanyak (A marhanyak kiváló – nem inas – húsféle, ezért ragunak, pörköltnek kiváló!)
    • Egész bors, só, rozmaring (vagy babérlevél), késhegynyi gyömbér-por, pici piros paprika por (színezéshez); AIP-ban a borsot és a piros paprikát kell elhagynod!
    • 3 nagy fej vöröshagyma, 2 nagy fej lila hagyma, 4-5 gerezd fokhagyma
    • Kb. 1 l víz
    • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítés:

    • Vágd apró kockákra, vagy daráld le a megtisztított, színhús marhanyakat
    • Tedd fel főni a húst borssal, sóval, rozmaringgal, gyömbér-porral, paprika porral, vöröshagymával és fokhagymával fűszerezve
    • A közepes lángon fövő húson rövidesen egy barna hab keletkezik, melyet kanalazz le az étel tetejéről, és dobd k
    • Vedd az étel alatt a lángot a legeslegkisebb fokozatra, és ezen az alacsony fokozaton főzd puhára (2 és fél órát főtt a husi, ezalatt megjártam az uszodát:D)
    • A puha húsról öntsd át a főzőlevet egy leveses fazékba, melyben majd a Gazdag zöldségleves fog elkészülni! A húslét lehűtheted, és mélyhűtőbe teheted – későbbi felhasználásra!
    • A puha marhahúshoz adj hozzá szalonnakockákat, karikázz a tetejére lila hagymákat
    • A ragút pirítsd meg, … és kész!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.