Gazdag zöldségleves


A kép a Google images-ről való

zöldséglevesgazdag

Hozzávalók:

  • Kb. 1 l húslé (már fűszerezett) további 1 l vízzel felöntve
  • 2 db nagyobb fehérrépa
  • 2-3 nagyobb sárgarépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 nagy csokor petrezselyem
  • 2 nagy szál zellerlevél
  • 1 nagy fej vöröshagyma

Elkészítés:

  • A húslé levét öntsd fel további vízzel, és dobd bele a leves hozzávalóit
  • Főzd a zöldségeket puhára
A leves önálló fogásként is fogyasztható, de a benne főtt zöldségeket tálalhatod a marharagú mellé köretnek!
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Gazdag zöldségleves”

  1. Kedves BB. van egy finom paleos leves ajanlatom ! (csorba)Erdelyi leves
    Hozzavalok : 4-5 hoszukas zöldpaprika , 3 repa ,1 nagy hagyma, 1 karalabe ,2 petrezselyem gyöker, 1 csokor kapor , 1 citrom , so , örölt bors, esetleg etelizesitö vagy vegafüszerkeverek, es 2-3 szal friss lestyan.
    A hagymat kockazuk es keves oliva olajon vagy gheen , soval megfonyasztjuk , hozza adjuk a felapritott paprikat es tovabb sütjük ameg megpuhul majd a repar es a petrezselyem gyökeret , karalabet is felapritjuk es hozaadjuk felpuhara paroljuk fedö alatt . Felöntjük vizzel amilyen sürüsegü levest akarunk es( etelizesitöt) adunk hozza . Lestyant tegyük bele , nem apritjuk fel ,mert ha kesz a leves kiveszük . A kaprot apritsuk fel tegyük bele es fözük a levest keszre.
    Ha levettük a tüzröl facsarjuk ki a citromot es ovatosan öntsünk annyit belöle a levesbe izles szerint ameg kellemesen savanykas nem lessz !
    Regebben tejfölel talaltam de elhagyhato ! Hussal is elkeszithetö pl. csirkr comb , virslivel, husgomboccal ! Ez mind elhagyhato, mert siman is nagyon finom.

    u.i. Elkeszithetö kb.20-25dkg. savanyu kaposztaval is (konzerv) , de akkor a citromot hagyuk el!!!!!!!!!!

    1. Fel fogom rakni ezt a levest. Éppen tegnap a Paprika TV-ben Csíkszeredán egy tanyán főzték ezt a levest. Ha jól emlékszem, akkor babot is tettek bele -, ami persze nem paleo. Majd még továbbgondolom, amit írtál, és tovább paleosítom. Nekem nagyon bevált a tejföl helyettesítésére a Tesco-ban kapható thai-földi kókusztej, mert tejszínes. 1-2 nap után kibontva még meg is savanyodik. Tojássárgájával kikavarva nagyszerűen lehet tejfölösen sűríteni. Szia, BB

  2. Szia BB. majd kepet is küldök es ha meg lessz ötletem irok az imail cimre ! A levesen valtoztathatsz kivansagod szerint csak a lestyant ne hagyd ki mert akkor mar nem igazi csorba, ez adja a különleges izt es persze a citrom. Es nagyon örülök hogy felteszed a receptet. puszi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.