A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- Kb. 1 l húslé (már fűszerezett) további 1 l vízzel felöntve
- 2 db nagyobb fehérrépa
- 2-3 nagyobb sárgarépa
- 1 db zeller
- 1 db karalábé
- 1 nagy csokor petrezselyem
- 2 nagy szál zellerlevél
- 1 nagy fej vöröshagyma
Elkészítés:
- A húslé levét öntsd fel további vízzel, és dobd bele a leves hozzávalóit
- Főzd a zöldségeket puhára
A leves önálló fogásként is fogyasztható, de a benne főtt zöldségeket tálalhatod a marharagú mellé köretnek!
Kedves BB. van egy finom paleos leves ajanlatom ! (csorba)Erdelyi leves
Hozzavalok : 4-5 hoszukas zöldpaprika , 3 repa ,1 nagy hagyma, 1 karalabe ,2 petrezselyem gyöker, 1 csokor kapor , 1 citrom , so , örölt bors, esetleg etelizesitö vagy vegafüszerkeverek, es 2-3 szal friss lestyan.
A hagymat kockazuk es keves oliva olajon vagy gheen , soval megfonyasztjuk , hozza adjuk a felapritott paprikat es tovabb sütjük ameg megpuhul majd a repar es a petrezselyem gyökeret , karalabet is felapritjuk es hozaadjuk felpuhara paroljuk fedö alatt . Felöntjük vizzel amilyen sürüsegü levest akarunk es( etelizesitöt) adunk hozza . Lestyant tegyük bele , nem apritjuk fel ,mert ha kesz a leves kiveszük . A kaprot apritsuk fel tegyük bele es fözük a levest keszre.
Ha levettük a tüzröl facsarjuk ki a citromot es ovatosan öntsünk annyit belöle a levesbe izles szerint ameg kellemesen savanykas nem lessz !
Regebben tejfölel talaltam de elhagyhato ! Hussal is elkeszithetö pl. csirkr comb , virslivel, husgomboccal ! Ez mind elhagyhato, mert siman is nagyon finom.
u.i. Elkeszithetö kb.20-25dkg. savanyu kaposztaval is (konzerv) , de akkor a citromot hagyuk el!!!!!!!!!!
Fel fogom rakni ezt a levest. Éppen tegnap a Paprika TV-ben Csíkszeredán egy tanyán főzték ezt a levest. Ha jól emlékszem, akkor babot is tettek bele -, ami persze nem paleo. Majd még továbbgondolom, amit írtál, és tovább paleosítom. Nekem nagyon bevált a tejföl helyettesítésére a Tesco-ban kapható thai-földi kókusztej, mert tejszínes. 1-2 nap után kibontva még meg is savanyodik. Tojássárgájával kikavarva nagyszerűen lehet tejfölösen sűríteni. Szia, BB
Szia BB. majd kepet is küldök es ha meg lessz ötletem irok az imail cimre ! A levesen valtoztathatsz kivansagod szerint csak a lestyant ne hagyd ki mert akkor mar nem igazi csorba, ez adja a különleges izt es persze a citrom. Es nagyon örülök hogy felteszed a receptet. puszi.