Gyümölcsmártás nyersen – meggyszósz almával és banánnal

A kép a Google images-ről való

meggyszósz

Hozzávalók:

  • 0,5 kg mélyhűtött meggy – szezonban persze friss!
  • 2 db alma
  • 1 db banán
  • Kevés stevia vagy xukor; AIP-ban glicin vagy méz
  • 2 db tojás sárgája; AIP-ban sűrítő – 1-2 ek. zselatin por 2 dl vízben megfőzve, lehűtve, elkeverve a mártással
  • 3 dl kókusztej

Elkészítés:

  • A meggyet engedd fel, és magozd ki, vágd fel kisebb darabokra az almát és vágd karikákra a banánt
  • 2 tojás sárgájával lassú tűzön és állandó kevergetéssel sűríts be 3 dl kókusztejet, majd hagyd kihűlni
  • A pépesített gyümölcsöt öntsd a kókusztej-krémhez, vagy
  • A gyümölcsöket botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsd, azaz dolgozd össze a krémmel
  • AIP-ban pluszban a hozzávalóknál leírt zselatint is öntsd a mártáshoz!

A gyümölcsszósz kiváló kelléke pl.

a zöldségekkel tálalt marhanyak ragúnak!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.