A kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 0,5 kg mélyhűtött meggy – szezonban persze friss!
- 2 db alma
- 1 db banán
- Kevés stevia vagy xukor; AIP-ban glicin vagy méz
- 2 db tojás sárgája; AIP-ban sűrítő – 1-2 ek. zselatin por 2 dl vízben megfőzve, lehűtve, elkeverve a mártással
- 3 dl kókusztej
Elkészítés:
- A meggyet engedd fel, és magozd ki, vágd fel kisebb darabokra az almát és vágd karikákra a banánt
- 2 tojás sárgájával lassú tűzön és állandó kevergetéssel sűríts be 3 dl kókusztejet, majd hagyd kihűlni
- A pépesített gyümölcsöt öntsd a kókusztej-krémhez, vagy
- A gyümölcsöket botmixerrel vagy turmixgépben pépesítsd, azaz dolgozd össze a krémmel
- AIP-ban pluszban a hozzávalóknál leírt zselatint is öntsd a mártáshoz!