A kép a Google images-ről való
A TED irányelvei szerint Jaminet nem kultiválja a zsíralanított magliszteket. Amennyiben őrölt mandulával készül a süti, akkor megfelel a paleo fúzió elveinek.
Hozzávalók:
A tésztához
- 6 db tojás
- 1 késhegynyi szódabikarbóna
- Pici só
- 3 evőkanál szezámliszt
- 3-5 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
- Paleolit édesítő (stevia, xilytol)
A krémhez
- 2 db lime (vagy 1 nagyobb citrom) leve
- Édesítő ízlés szerint
- 10 dkg ghee
- 2 tojás fehérje (elhagyható) – Nekem ez a fehérje a gyümölcsmártás sűrítéséhez használt tojásokból maradt meg, így felhasználtam!
- 2-3 kanál őrölt mandula, vagy valamilyen gyümölcs a díszítéshez
Elkészítés:
- Verd fel pici só hozzáadásával a tojások fehérjét kemény habbá
- Keverd a habba a tojások sárgáját, és tedd bele a szódabikarbónát
- Kanalazz szezámlisztet és őrölt mandulát (mandulalisztet) a tojásos alaphoz -, annyit, hogy a massza ne legyen se túl folyós, se túlságosan kemény állagú
- Egy tepsibe tegyél bele zsírpapírt, és öntsd rá, majd kend el egyenletesen a tésztát
- Előmelegített sütőben közepesnél kicsit kisebb lángon (nehogy megégjen, de ki se száradjon a tészta) süsd a piskótát kb. 10-15 percig (Nyugodtan nézz rá!)
- Borítsd ki a tésztát, amikor megsült
- Húzd le a sütőpapírt a piskótáról, és hagyd kihűlni
- A krémhez verd fel a 2 db tojás fehérjét (elhagyható)
- A puha ghee-hez keverd hozzá a lime vagy a citrom levét, tegyél bele ízlés szerint édesítőt
- Keverd ki a krémet fehéredésig, majd keverd hozzá a tojáshabot (elhagyható)
- A piskótatát kenj a lapok valamilyen gyümölcsvelőt, vékonyan kívül-belül kend meg a citromos krémmel, vagy csak egyszerűáen szórd meg porxukorral