Mandulás-citromos piskóta tekercs

A kép a Google images-ről való

mandulascitromospiskotatekercs800

A TED irányelvei szerint Jaminet nem kultiválja a zsíralanított magliszteket. Amennyiben őrölt mandulával készül a süti, akkor megfelel a paleo fúzió elveinek.

Hozzávalók:

A tésztához

  • 6 db tojás
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • Pici só
  • 3 evőkanál szezámliszt
  • 3-5 evőkanál őrölt mandula (vagy mandulaliszt)
  • Paleolit édesítő (stevia, xilytol)

A krémhez

  • 2 db lime (vagy 1 nagyobb citrom) leve
  • Édesítő ízlés szerint
  • 10 dkg ghee
  • 2 tojás fehérje (elhagyható) – Nekem ez a fehérje a gyümölcsmártás sűrítéséhez használt tojásokból maradt meg, így felhasználtam!
  • 2-3 kanál őrölt mandula, vagy valamilyen gyümölcs a díszítéshez

Elkészítés:

  • Verd fel pici só hozzáadásával a tojások fehérjét kemény habbá
  • Keverd a habba a tojások sárgáját, és tedd bele a szódabikarbónát
  • Kanalazz szezámlisztet és őrölt mandulát (mandulalisztet) a tojásos alaphoz -, annyit, hogy a massza ne legyen se túl folyós, se túlságosan kemény állagú
  • Egy tepsibe  tegyél bele zsírpapírt, és öntsd rá, majd kend el egyenletesen a tésztát
  • Előmelegített sütőben közepesnél kicsit kisebb lángon (nehogy megégjen, de ki se száradjon a tészta) süsd a piskótát kb. 10-15 percig (Nyugodtan nézz rá!)
  • Borítsd ki a tésztát, amikor megsült
  • Húzd le a sütőpapírt a piskótáról, és hagyd kihűlni
  • A krémhez verd fel a 2 db tojás fehérjét (elhagyható)
  • A puha ghee-hez keverd hozzá a lime vagy a citrom levét, tegyél bele ízlés szerint édesítőt
  • Keverd ki a krémet fehéredésig, majd keverd hozzá a tojáshabot (elhagyható)
  • A piskótatát  kenj a lapok valamilyen gyümölcsvelőt, vékonyan kívül-belül kend meg a citromos krémmel, vagy csak egyszerűáen szórd meg porxukorral
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.