Húskenyér

Hozzávalók:

  • 1,5 kg darált hús
  • 6 tojás
  • 2 fej apróra vágott vöröshagyma
  • Paprika por, őrölt bors, kurkuma, fokhagyma, só

Elkészítés:

  • A hozzávalókat keverd össze, és egy zsírpapírral kibélelt nagyméretű sütőformába rakd a husit, és egyengesd el
  • Tedd a forró sütőbe, és kb. 35 perc alatt süsd ropogósra

Ennek a nagy mennyiségben elkészített húskenyérnek az az előnye, hogy jól lehet vele gazdálkodni. Vedd ki a sütőformából a húst. Szedd le róla a zsírpapírt, és amikor kihűlt, akkor nagyobb kockákra vághatod, és a mélyhűtőbe a már kész húsételt elrakhatod.

Ebédajánlat:

Húskenyér majonézes brokkolival

„Mit pakoljak a gyereknek” – ötlet:

A húskenyér kiválóan csomagolható, akár szendvicsbe „felvágottként”.

Levesbetétnek:

Két napja készítettem el a húskenyeret. Ma a vegyes zöldséglevesbe apróra kockázva ezt teszem bele levesbetétnek. A leves már elkészült. A levesbetét „működik” – finom. (11.10.BB)

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Húskenyér”

  1. Évek óta készítem e recept általam kipróbált több változatát.
    Attól függően, hogy milyen alapanyag van itthon szoktam reszelni bele sárgarépát, zellert, paszternákot. Vagy a darált csirkemellhez teszek darált májat, (pl.: kacsa) és a reszelt zöldésegeket. Mindegyik változat nagyon finom. Szeretettel ajánlom:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.