A receptet és az alsó képet MW küldte 2011.05.22-én
A felső kép a Google images-ről való
Hozzávalók:
- 0,5 kg zöld spárga (télen sós lében eltett spárga)
- 1 pritamin paprika
- 1 marék kockára vágott bacon
- 2-3 gomba
- Fél fej vöröshagyma
- Curry, só
Ráadásként lehet rá tenni mártást, de akkor már a recept csak a Szendi-féle irányzatnak fog megfelelni:
- Kevés kókusztej (vagy mandula- vagy kesudiótej)
- 1 teáskanál mandulaliszt sűrítéshez
Elkészítés:
- A spárga-szálakat alaposan megtisztítjuk
- Majd pár percig főzzük, és ujjnyi szeletekre vágjuk
- A gombát felszeleteljük, a pritaminpaprikát felkockázzuk
- Apróra vágott hagymát és bacont pirítunk, melyre rádobjuk a fenti zöldségeket
- Kevés ideig pároljuk, majd fűszerezzük, és paleo magtejjel, valamint mandulaliszttel besűrítjük -, amennyiben nem a natur változatot választjuk