Gesztenyepüré Kókuszhabbal

Hozzávalók:

Gesztenye

  • Natúr mélyhűtött gesztenyepüré
  • Rumaroma
  • Paleolit édesítő (stevia vagy nyírfacukor), vagy a TED szerint használhatsz szirupokat vagy mézet

„Tejszínhab”

  • Annyi tojásfehérje, ahány személynek készül az édesség
  • Pici citrom a hab felveréséhez
  • Krémes kókusztej krém része vagy kókusztejszín

Elkészítés:

Gesztenye

  • A gesztenyemasszát engedd fel
  • A felengedett masszát törd össze vagy nyomd át gesztenye nyomón
  • Ha nincs türelmed várni, akkor még hidegen reszeld le a gesztenyét, majd locsold meg rumaromával vagy vanília aromával és édesítsd ízlés szerint

„Tejszínhab”

  • Mindig csak annyi tojásfehérjét verj fel kemény habbá, ahányan a masszából enni fognak – a habot kevés citrommal és édesítővel verd fel
  • Végül tálald a habos gesztenyét

Nagyon finom, igazi retro érzés!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Gesztenyepüré Kókuszhabbal”

  1. Ez a „tejszínhab” mekkora ötlet! Hétvégén megcsináltam a gyerekeknek – nem tudták megmondani, hogy nem igazi tejszínhab, legfeljebb kicsit kókuszosabb íze volt. (Csodálkoztak is nagyon, hogy ilyet eszünk:))
    Köszi a receptet!
    Üdv,
    MW

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.