A kép a Google images-ről való
Egy jól zárható üvegbe 1-2 félbevágott vaníliarudat teszek és feltöltöm nyírfacukorral. Pár nap alatt átveszi az aromát és használható.
Willson még a következő megjegyzést küldte:
„Ha külön akarod használni, akkor erősebb az íze, ha megszárítod, mozsárban összetöröd a vanília rudat(vagy összeaprítod) és úgy kevered bele a xillitbe. Csatos üvegben tárolva olyan, mint az un. „Bourbon-vaníliás cukor” (ledarálni is lehet, de akkor sok a veszteség…) „
A receptet küldte: Ticsike a www.desszert.eu portálról
Hogyan készítsünk vanília eszenciát?
Hozzávalók:
- 10 rúd vanília
250 ml 70-96%-os etilalkohol (bármelyik gyógyszertárban beszerezhető)
Elkészítés:
- Először keresztben félbevágjuk a vaníliarudakat.
- A félbevágott rudakat hosszában felezzük, és egy kis üvegbe tesszük.
- Ráöntjük a tiszta alkoholt, és jó alaposan ledugózzuk.
- Naponta átforgatva, hogy keveredjen az alkohol a vaníliával, egy hónapig érleljük – a vaníliarudakat ezután is benne hagyhatjuk. Majd bármilyen süteményhez teáskanállal adagoljuk ízesítőként. Használat előtt forgassuk át.
FIGYELEM! Az érlelési idő betartása nélkülözhetetlen
az aromaanyagok teljes kioldódásához.
Az alkohol sütés közben elpárolog!!!