Csokis Gesztenye-Rudi

Kétféle édességet készítettem majdnem egyszerre. Az egyik volt az imént felrakott Narancsos-zselés-gesztenyé süti. A Csokis Gesztenye-Rudinak az alap-tésztája ugyanaz, csak az az elkészítésben a különbség, hogy a masszát csokival vontam be.

Hozzávalók:

  • 20 dkg natúr gesztenye
  • Stevia vagy xukor ízlés szerint; méz
  • Rumaroma, vaníliaaroma (elhagyható!)
  • Szárított gyümölcsök – pl. datolya apróra vágva, mazsola, aszalt szilva, vörös áfonya, aszalt alma stb.
  • Magok – pl. hántolt mandula, dió, mogyoró stb. durvára vágva – elhagyható!
  • 5 dkg fekete csokoládé + 2 dkg vaj + 2-3 evőkanálnyi fekete kávé

Elkészítés:

  • A fenti hozzávalókat gyúrd össze masszává
  • Formázz belőle rudakat
  • Ehhez a mennyiséghez elég lesz 5 dkg csokit + 2 dkg vajat egy kevés fekete kávéban feloldani, mellyel a  Rudikat bevonjuk

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.