Beszerzési út leírása – iHerb vásárlásnál

Paleolga összegyűjtötte okulásra az iHerbes vásárlás során nyert tapasztalatait,

a Vitalon keresztül ezúttal közkinccsé teszi!

Segítség az iHerb-en történő vásárláshoz

Az iHerb http://www.iherb.com/ egy megbízható, nagy tapasztalattal rendelkező amerikai cég, amely már több mint 14 éve folytat internetes kereskedelmet. 600 márka 30 000 termékét árulják a világ minden tájára történő csomagküldés útján. A cég a hazai áraknál (még a szállítási költséggel együtt is) jelentősen kedvezőbb áron kínálja a különféle vitaminokat, táplálék-kiegészítőket, organikus szépségápolási termékeket, stb., ezért készítettem egy útmutatót azoknak, akik kissé idegenkednek az internetes vásárlástól, mert úgy érzik, hogy nincs meg a kellő angol tudásuk vagy egyszerűen csak eddig még sosem rendeltek az interneten.

Regisztráció módja: Felső sor jobbra, kék betűkkel, My Account: https://www.iherb.com/Login Jelentése: a számlám. Itt lehet belépni a korábban már regisztráltaknak és az új vásárlóknak is. A már regisztráltaknak a Sign in to iHerb felirat alatt az email cím és jelszó (Password) megadásával, a Sign In gombra történő kattintással. Az új vásárlók a New To iHerb? Please Create an Account felirat alatt, egy emailcím és egy jelszó ismételt megadásával, majd a Create an Account (számlakészítés) gombra történő kattintással tudnak regisztrálni. Kilépni a honlapról Sign Out gombra történő kattintással lehet.

Vásárlás: View Cart: http://www.iherb.com/StartShopping Ez a „bevásárló kocsi”, itt lehet elkezdeni a vásárlást, a listában szereplő termék melletti Add to Cart zöld ikonra történő katintással. Az ikon melletti csillagok jelölik, hogy a terméket használók közül hányan adtak visszajelzést, s ez alapján 1-től 5-ig hány csillagra értékelték a terméket. A termék nevére kattintva a Product Details fül alatt el lehet olvasni a termékkel kapcsolatos tudnivalókat, a Product Reviews-ban pedig a vásárlói véleményeket. Amennyiben még nem akarjuk megrendelni a terméket (mert még csak nézelődünk, stb.) akkor a Wish List fülre kattintva eltehetjük a terméket egy listába, amiből később bármikor áttehetjük a „bevásárló kocsiba” (Cart).

Miután összeválogattuk a megvásárolni szándékozott termékeket, leellenőrizhetjük fizetés előtt a Cart tartalmát (termék neve, ára, mennyisége, súlya, árengedmény, összeg) Ha valamit mégsem szeretnénk megvásárolni, mert pl. a kiválasztott szállítási módnál meghaladná a súlyhatárt, akkor a piros X-re, majd a zöld Update (frissítés) gombra történő kattintással eltávolíthatjuk a listáról. A lista alatt jobbra, lent olvasható a Rewards (jutalom, erről majd később részletesen írok) levonása után a termékek árának összege (Sub total).

Szállítás kiválasztása: A Schipping Weight felirat mellett olvasható a megvásárolni szándékozott termékek összsúlya. A legolcsóbb szállítási mód, az International Airmail esetén a maximális súlyhatár 1,814 kg, a díja 6 USD. Amennyiben az összsúly nem haladja meg az 1,4 kg-ot, úgy a szállítási díj csak 4 USD. Az ár magában foglalja a házhozszállítást, amelyet a  Magyar Posta végez. (Nagyon gondosan becsomagolnak mindent, a folyékony termékeket külön nejlon zacskókba, a dobozt kitömik papírral, hogy ne törjenek össze a termékek a szállítás során. Időről-időre meghirdetnek olyan akciót, amikor a 40 USD fölötti szállítás ingyenes Európába. A szállítási módot a Select & Checkout gombra történő kattintással lehet kiválasztani.

Ezután történik a fizetés: Gondosan meg kell adnunk a fizetésre használt bankkártya adatait, kiválasztva a kártya típusát (VISA, Mastercard). Amennyiben később újra vásárolni szeretnénk az iHerbtől, akkor ennél a pontnál már nem szükséges újra megadnunk az adatokat, csak akkor, ha valamit változatni szeretnénk, pl. szállítási címet (a Ship To melletti Change gombra kattintással), vagy a bankkártya adatot (a Payment melletti Change gombra kattintással). Miután leellenőriztünk mindent, a vásárlást a Place Order gombra történő kattintással lehet véglegesíteni.

Első vásárlás kedvezménye és a Reward System: az iHerb egy jól felépített, átlátható Reward System (jutalmazási rendszer) alkalmazásával igyekszik új vásárlókat szerezni. Ez nem egy MLM (Multi Marketing Level) rendszer, mivel a termékek nem attól olcsóak a vásárlók számára, hogy beléptek a „rendszerbe”, s ezért ha bizonyos mennyiségű megrendelést, illetve „hálózatot” felmutatnak, akkor olcsóbban jutnak hozzá a termékekhez, hanem attól, hogy az iHerb a gyártóktól közvetlenül, nagy tételben vásárolt termékek haszonkulcsának egy részét a nagyobb forgalom reményében átengedi a vásárlóknak. Mindenki, aki már vásárolt az iHerben, kap egy kupon kódot, melyet barátnak, családtagnak, ismerősnek, kollégának stb. átadva, az illető az első vásárlása alkalmával 5 USD kedvezményt kap.

Ha például az én kupon kódomat (BES569) valaki beírja az első vásárlása alkalmával a Coupon Code rublikába, akkor ő kap 5 USD kedvezményt, vagyis ennyivel kevesebbet kell majd fizetnie a vásárlásért. Én pedig kapok az ő vásárlása után 4%-ot, amiből meggazdagodni ugyan nem fogok, de mégis egy szép gesztus a cégtől, hogy a cég reklámozása érdekében tett „fáradozásomat” ennyivel honorálja:) Ez a 4%-os összeg megjelenik majd a Reward (jutalom) számlámon, egyelőre csak Pending Income (függő jövedelem) címszóval, majd miután letelt egy bizonyos idő (rendszerint 30 nap) és az én kódomat használó személy nem küldte vissza a cégnek a megvásárolt terméket, az összeg megjelenik elkölthető jövedelemként (Available Rewards), amit a következő vásárlásnál fel lehet használni.

Ez tehát egy win-win rendszer, mind három szereplő, cég – első vásárló – ajánló vásárló csak nyerhet. Ha a kódom felhasználásával vásárló illető odaadja az ő saját kódját valakinek, akkor az azutáni vásárlás 4%-át megkapja jutalomként, én pedig a 3%-át. További részletek a programról: http://rewards.iherb.com/

Egyebek:

Felső sor, kék betűkkel, balról jobbra:

http://www.iherb.com/Super-Specials fülre kattintva megjelennek az aktuális havi, heti, napi, stb. kedvezmények. Általában szerdánként, illetve hétvégén van akció, de gyakran más napokon is. Érdemes többször meglátogatni a honlapot, ha valamit szeretnénk megvásárolni, de még nem sürgős.

http://www.iherb.com/Trial-Pricing Ha valamilyen terméket szeretnénk kipróbálni, de egyelőre nem akarunk teljes dobozzal, tubussal, stb. vásárolni, akkor innen lehet választani.

http://www.iherb.com/TopSellers Az eladások alapján az előző hónap legsikeresebb termékei.

http://www.iherb.com/New-Products Az előző három hónap óta az iHerb újonnan forgalmazott termékei.

http://www.iherb.com/Free-Samples Innen lehet rendelésenként 1 db ingyenes termékmintát kérni. Ezen kívül gyakran szoktak küldeni más termékmintákat is, pl. organikus kakaóport, teafiltert, stb.

A termékekre egészségügyi probléma (Health Conditions), márka (Brands), termékfajta (pl. vitamin, fish oil, stb.) szerint is rá tudunk keresni.

Print Friendly, PDF & Email

36 thoughts on “Beszerzési út leírása – iHerb vásárlásnál”

  1. Tehát akkor itt – ha egy határ alatt rendelsz- nem szabnak ki vámot? Csak mert pl. az ebay-en ha amerikából rendelsz, akkor mindenre kiszabnak. Egyébként jó a cikk, lehet hogy – ha tényleg nincs vám-, akkor én is rendelek innen néhány dolgot.

  2. Október 14-én igazolták vissza az első rendelésemet, 16-án fel is adták, de attól tartok keresztet vethetek rá! Szóval csak óvatosan a legolcsóbb szállítási móddal, mert ugyan, csak 1 % az elveszett küldemények száma, de ha épp mi vagyunk a századikak, ráadásul első rendelés…. Nem tagadom, rosszul esett! Legközelebb majd akkor rendelek, ha az én kuponkódomat beírjátok: ABA587, amire ti 5 dollárt, én pedig százalékot kapok, és ebből összejön az odaveszett 48.83 dollárom. Szóval majd akkor rendelek legközelebb tőlük!

    1. Nemrégiben szengab blogján írta valaki, hogy nagy késéssel ugyan, de megérkezett a csomagja. Tedd azt, amit Pisti javasol, …, reklamálj. BB

    2. Ha október 16-án küldték el, simán lehet, hogy november 16 előtt még megjön. Nekem egyszer 1 hónapig kóválygott a Magyar Posta berkein belül.

    3. háj bye megérkezett már a csomagod? Azt írod okt.16-án adták fel, tehát ma vagy a 23.napon. Nekem volt hogy a 22. napon érkezett, de volt hogy a 9.-en! Már kb. 15-ször rendeltem, 25 és 60 $ közötti tételben, és mindig korrektül megérkezett áfa és vámmentesen!
      Kódom az 5$-os kedvezményhez: LIK247

  3. Az olcsóságnak ára van, nincs biztosítása a csomagnak, és benne van a pakliban hogy esetleg elvész a küldemény – ezeket olvastam is valahol. Máshol persze írják, hogy csak bátran, megjött mind a három, szóval nyugodtan válasszátok a légipostát… Ezért is írtam, hogy nono!
    Ha megjönne mégis, azonnal beírom, de a netes kutatásaim alapján, ennyi idő alatt már meg kellett volna kapnom. A postán is érdeklődtem mielőtt rászántam magam a bejegyzésre. Más reklamációnak helye nincs, nekem ez volt a tanulópénz. A drágább csomagküldőket választva, már nem biztos hogy olyan kedvező az ár, pláne ha egészségpénztári tagok is vagyunk, egyes vitaminokat (pl.Béres) arra is meg lehet venni.

    1. Én már túl vagyok 10-15 légipostás rendelésen, de sosem tűnt még el csomagom. Azt viszont nem tagadom, hogy néha nagyon izgultam, hogy megjön-e. A múlt héten pl. nem voltam épp akkor otthon, amikor hozták a csomagomat, s csak egy értesítést tudott bedobni a postás. Tegnap mentem a Nyugati téri postára a csomagért. Jó sokáig keresgélték a csomagok között, mire megtalálták. Én szemmel rögtön kiszúrtam, hogy melyik lehet az, de hát nem ugorhattam át a palánkon segíteni:) Organikus teát rendeltem, hozzá két ajándék porcelán bögrével. Nagyon profin be volt csomagolva. És ezen kívül még megszórtak pár ajándékkal. Szóval szerintem még úgy is, hogy benne van a csomag eltűnése miatti kockázat, a legkedvezőbb az international airmail.
      Ja és az iherbes vásárlásról szóló útmutatómban nem volt egyértelmű, de a BES569 kupon kód természetesen továbbra is használható az első vásárlás alkalmával, bárki által, nem csak kamu példaként írtam:)

      1. Kedves Paleolga!
        Most akartam elsö alkalommal rendelni de nincs lehetöség más kódot beirnom kedvezmény rublikába mert nincs.
        Feltüntetett BES569 kód eleve oda van szerkesztve.
        Most akkor minden új belépö önt erösiti?
        Hol itt a demokrácia?
        Üdv…

        1. Ennek az oldalnak is van fenntartási költsége, ezért én nem sajnálnám azt a minimális ezreléket Paleolgától, amit majd egyszer valamikor jóváírnak a rendelésén.

        2. Kedves RTG!

          Elnézést, hogy csak most vettem észre kérdését. Az itt közzétett poszt óta készítettem egy önálló blogot a http://vitamintippek.blogspot.com/ címen, amit rendszeresen frissítek. A vitamintippek blogon feltett kérdésekről, kommentekről folyamatosan kapok értesítést, a Paleovitalon nekem címzett kérdésekről azonban csak akkor szerzek tudomást, ha időnként ellátogatok erre az oldalra.
          Tehát a kérdésére rátérve, ha a http://www.iherb.com oldalon elkezd vásárolni, akkor teljesen „demokratikus” módon, bárkinek a kódját beírva megkapja az első vásárlás után járó kedvezményt, ahogyan azt írtam is a fenti posztomban: „Mindenki, aki már vásárolt az iHerben, kap egy kupon kódot, melyet barátnak, családtagnak, ismerősnek, kollégának stb. átadva, az illető az első vásárlása alkalmával 5 USD kedvezményt kap.”

    1. Természetesen. Automatikusan meg is köszönték a rendelést, és adták ezt a kuponkódot (ABA587) ahogy mások is írják, azzal hogy adjam át ismerősöknek, akik majd 5 dollár kedvezményt kapnak a rendelésükkor, én meg százalékot.
      Nem hibáztatom őket, a legkevésbé gondolom hogy náluk, az ő hibájukból tűnt volna el. Remélem akihez eljut, tudja hasznosítani: porckopása, csontritkulása és vashiánya is van:))

  4. Kedves Paleolga, köszönöm ezt a részletes leírást, a kommentezőknek pedig a kérdéseket és válaszokat, ennyi infóval sikerült rábírni magam, hogy kipróbáljam az iHerb-es rendelést. Regisztráltam Paleolga kuponkódjával, az 5 USD kedvezményt meg is kaptam, remélem nekem is rendben megérkeznek a rendelt termékeim. Tetszik egyébként, hogy a honlap elmenti az adataim, és ha kilépés után újra visszalépek, nem kell megint mindent egyesével beírnom egy új rendeléshez.

  5. Paleolga, én is köszönöm a leírást! Fogok is rendelni. Cserébe az írásodért én is felhasználnám a kupon kódodat. Ugye lehet másnak is felhasználnia, nem csak blue velvetnek?

    1. Köszönöm, persze hogy felhasználhatod! Egy kódot több ember is felhasználhat, mindenkinek jár utána a kedvezmény. A lényeg, hogy első vásárló legyen.

  6. Kedves Paleos Társak!
    Felbuzdulva az előttem szólókhoz, én is elküldtem az első iHerb-es megrendelésemet, és várakozó álláspontra helyezkedtem. Természetesen felhasználtam az itt közzétett kódok egyikét, cserébe én is felteszem az enyémet, hátha valakinek szimpatikus lesz. Íme: GIG465.

  7. Sziasztok, nekem mindig nagyjából két hét alatt megjött a csomag, talán egyszer kellett többet várni. Érdemes figyelni, hogy néha ingyenes a szállítás – szóval még azt a 4 dollárt is meg tudjuk spórolni – úgyhogy jó járatni a hírlevelet. Az egyetlen nehézség, hogy ilyenkor egyszerre kell 40 dollár fölé menni, és a súlyhatárban (1814 gramm) benne maradni, szóval nem mindig könnyű összeválogatni a dolgokat 🙂
    Itt az én kódom is, hátha valaki tudja használni az 5 dollár kedvezményt:

    ZAL181

    Vagy elég csak itt belépni az iHerbre, és akkor minden automata: http://iherb.com?rcode=zal181

  8. Sziasztok!
    Én ma kaptam meg a csomagot viszonylag gyorsan, de az egyik üveg vitamin a wholomega össze van törve, tele apró szilánkkal. Volt már hasonló esetetek? Mi ilyenkor a teendő?
    Köszi, Zita

    1. Most vettem csak észre a kérdésedet. Nekem még nem érkezett soha sem sérült csomagom. Nem is értem, hogyan tudott összetörni, mert mindig olyan körültekintően csomagolják be, az üvegeket külön műanyag törésgátló fóliába is, a dobozt pedig kitömik összegyűrt papírral.
      Olyan viszont már történt, hogy hajkondícionáló helyett ugyanannak a márkának a samponját küldték. Írtam nekik levelet, s még aznap visszautalták az árát a számlámra, s megtarthattam a kondícionálót.
      Szerintem írjál Te is nekik levelet, biztos vagyok benne, hogy visszautalják az árát.

    2. Azóta, hogy megírtam a Paleovitalon a „Beszerzési út leírása – iHerb vásárlásnál” című postomat, készítettem egy blogot is, melynek címe: http://vitamintippek.blogspot.com/.
      Itt folyamatosan friss információkat találhattok az aktuális iHerb akciókról (fel tudtok iratkozni e-mailes, illetve RSS követésre), kicserélhetjük termék tapasztalatainkat, de akár a rendeléssel kapcsolatos bármilyen kérdésre is szívesen válaszolok.

  9. Hűűű, ma megkaptam a csomagooom, hiánytalanul, sértetlenül.
    Köszi Paleolga az új blogot, szerintem még fogok rendelni máskor is!

  10. T. Fórumozók! Nekem nincs devizaszámlám, csak Ft-alapú, akkor hogy történik a dollárban vásárlás, átszámított összeget vesznek le a szláról? Köszi Lucyen

  11. Sziasztok!
    Szeretném megosztani kedvező tapasztalataimat az IHERB-es rendelésekkel kapcsolatban. Én már 3-szor rendeltem és átlag 10 nap alatt légipostával mindig megérkezett a csomag.
    Rettentően olcsó, a Vigantol botrány után kerestem D-vitamin pótlásra valami mást. Halolajra esett a választásom, az iherb-től kb. 4000 Ft-ért kapom meg, amiért itthon 10000-et kéne fizessek.
    Azonkívül rátaláltam egy rettentő jó gyulladáscsökkentőre, amit szintén féláron megkaphatsz az IHERB-től.
    Leírom az én kódomat is, amivel 5$ kedvezményt kapsz első rendelésed végösszegéből, hátha valakinek ez lesz szimpatikus: CIW961.
    Én mindenkinek merem ajánlani az innen való vásárlást!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.