Hozzávalók:
- 1 kg Valdor (adalékmentes színhús+szalonna) sütni való kolbász
- 0,5 kg darált sertéshús
- Fűszerek: só, őrölt bors, fokhagyma, őrölt köménymag – ízlés szerint
- Legalább 5 evőkanál házi sertészsír (húsboltban kapható!)
Elkészítés:
- A sütni való kolbász töltelékét nyomd egy lábasba, tedd mellé a fél kg húst, fűszerezd tovább ízlés szerint
- A fenti hozzávalókat süsd össze
- Végül, amikor az egész kihűlt, daráld pépesre-krémesre a kolbásszal összesütött húst
Paleo kenyérre is kenhető krém lesz a végeredmény!
Szia, hol lehet ilyen kolbászt kapni, mármint adalék és egyéb hozzáadott anyag menteset?
Köszönöm előre is a válaszodat, üdv
Kedves Kati!
Láttam adalékmentes sütni való kolbászt az Intersparban, láttam az Aldiban is. Személy szerint én Soroksáron szoktam venni a maszeknál, aki a Valdor cégtől szerzi be a kolbászt. Nálunk a kispiacon is lehet maszek termelőtől venni adalékmentes házi kolbászt. Ha nem kapnál a multiknál, akkor menj fel a Valdor oldalára, és hívd fel őket telefonon, vagy írj nekik. Tegnap néztem a termékeiket, ott nem láttam, ettől függetlenül nálunk lehet kapni. Jó „vadászatot” kívánok. BB
Házi kolbász kész.: 1kg darált hús /30 százalék zsiradék/, 2dkg só ,3dkg őrölt paprika,2-4 ger. zúzott fokhagyma, 1 csapott kk. őrölt bors ,aki szereti tehet bele köménymagot, már csak össze kell gyúrni. Ennél jobbat sehol nem kaptok! Most töltöttem 10 kg-ot.