Kolbászkrém házilag

Hozzávalók:

  • 1 kg Valdor (adalékmentes színhús+szalonna) sütni való kolbász
  • 0,5 kg darált sertéshús
  • Fűszerek: só, őrölt bors, fokhagyma, őrölt köménymag – ízlés szerint
  • Legalább 5 evőkanál házi sertészsír (húsboltban kapható!)

Elkészítés:

  • A sütni való kolbász töltelékét nyomd egy lábasba, tedd mellé a fél kg húst, fűszerezd tovább ízlés szerint
  • A fenti hozzávalókat süsd össze
  • Végül, amikor az egész kihűlt, daráld pépesre-krémesre a kolbásszal összesütött húst

Paleo kenyérre is kenhető krém lesz a végeredmény!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Kolbászkrém házilag”

    1. Kedves Kati!
      Láttam adalékmentes sütni való kolbászt az Intersparban, láttam az Aldiban is. Személy szerint én Soroksáron szoktam venni a maszeknál, aki a Valdor cégtől szerzi be a kolbászt. Nálunk a kispiacon is lehet maszek termelőtől venni adalékmentes házi kolbászt. Ha nem kapnál a multiknál, akkor menj fel a Valdor oldalára, és hívd fel őket telefonon, vagy írj nekik. Tegnap néztem a termékeiket, ott nem láttam, ettől függetlenül nálunk lehet kapni. Jó „vadászatot” kívánok. BB

  1. Házi kolbász kész.: 1kg darált hús /30 százalék zsiradék/, 2dkg só ,3dkg őrölt paprika,2-4 ger. zúzott fokhagyma, 1 csapott kk. őrölt bors ,aki szereti tehet bele köménymagot, már csak össze kell gyúrni. Ennél jobbat sehol nem kaptok! Most töltöttem 10 kg-ot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.