Borjúcomb szelet – mustáros, borsos

A borjúcomb az ára miatt, de csakis amiatt, nem tartozik a „tipikus magyar konyha” mindennapjaihoz:-), ugyanakkor magánemberként igen ritkán lehet hozzájutni, még ha esetleg az is lenne kiírva a hentesnél. A lényeg, hogy fiatal marhát keressél, tehát minél rózsaszínűbb legyen a hús.  A marhahúsban igen sok B-vitamin van. Mit ne mondjak, isteni lett a hús, melyhez fűszeres sárgarépakrémet tálaltam.

Maga a hús ketogén, a képen látható vegyes zöldséges püré – már nem!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Szeleteld fel vékonyan a borjúcombot
  • Gazdagon sózd meg, majd ugyancsak ne sajnáld róla a borsot és tegyél rá némi paprika port is – kézzel jól dolgozd össze a húst a fűszerekkel
  • A következő lépésben kb. egy evőkanálnyi mustárt, valamint 1 evőkanálnyi olívaolajat is tégy a húsokhoz, és azzal is „gyúrd” át
  • Hagy a pácban a húst legalább fél órát állni
  • Serpenyőben (ajánlom a teflont!) kevés zsíron pirítsd meg mindkét oldalát; nem szükséges sokáig sütni, mert a vékony szeletek hamar átsülnek
Mit ne mondjak, fejedelmi lett az ebéd!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.