Trüffel paleosan

A receptet Hazsu küldte 2011.11.22-én

A felső kép a Google images-ről való.

trüffel

Hozzávalók:

  • 1 dobozos kókuszkrém, vagy kókusztejszín (tejszín) biobolt-e-tar.hu vagy elkészítheted a kókuszkrémet házilag is!
  • ½ kávéskanál instant kávé
  • 1 kávéskanál stevia por, vagy a TED szerint szirupok – rizs, tápióka, agave
  • 70 gr xukor
  • 45 gr jászvaj (ghee) vagy jó minőségű vaj
  • Kókuszreszelék, mandulaforgács, kakaópor – az opcionális borításhoz

Elkészítés:

  • Az fenti hozzávalókat  – a vaj kivételével – együtt főzd fel
  • Amíg forró, önts bele 110 gr csokidarabkát (80%-os)
  • Kevergesd, míg teljesen felolvad, majd hagyd kihűlni
  • Mikor már csak langyos (szájadhoz érintve pont jó), akkor keverd bele az ujjaiddal szétnyomkodott vajat és kakaóvaj keveréket. Ne féljünk, elolvad még benne!
  • Az egészet rakd pár órára hűtőbe, legjobb legalább 12 órára. A hűtőből való kivétel után picit nedves kézzel formálj a masszából golyókat. Gyorsan kell dolgozni, mert a vaj miatt olvadékony a kézben. Kókuszban, mandulában, vagy kakaóporban forgasd meg a trüffeleket, csinos kis dobozban sokáig eláll a hűtőben. Csak evéskor vegyük elő, mert mint a jégcsoki, a szájban fog olvadozni

Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Trüffel paleosan”

  1. Én elkészítettem ezt a finomságot Mikulás-járás alkalmából és nagy sikere volt kicsik és nagyon körében egyaránt. köszönöm az inspirációt!

  2. Kérdésem az lenne, hogy muszáj ghee hozzá, nekem nagyon nem jön be az íze. Kókuszzsírral esetleg nem helyettesíthető?

    1. A kókuszzsír nem rossz megoldás, de nagyon kemény lesz, a mennyiségére ügyelj. Az a tapasztalatom, hogy a tiszta házi sertészsír ua. jó, mint a kókuszzsír – szagold meg a kettőt, nem lesz különbség, tehát mondjuk keverd. Csinálj próbadarabokat. BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.