Sonkás szezámkeksz

Sonkás szezámkeksz

Hozzávalók 2 tepsi mennyiséghez:

  • 6 db tojás
  • 25 dkg szezámpehely
  • 10 dkg sonka
  • Só, őrölt köménymag, fehér vagy fekete őrölt bors
  • Késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

  • Üsd fel a tojásokat
  • Öntsd a tojásokhoz a szezámpelyhet, a fűszereket és jól keverd össze – lehetséges, hogyha a tojások kicsik, akkor némi vizet kell majd a tésztához hozzáadnod, hogy ne legyen túlságosan kemény, vagy egy-két további tojást üss hozzá
  • A szódabikarbónát is keverd el ezzel az alappal
  • Se túl híg, se túl folyós ne legyen az alapanyagod
  • A tésztából a zsírpapírral kibélelt sütőlapra rakj le halmokat, melyeket villával egyengess el
  • A sonkát vágd fel apróra, és szórd meg vele a korongokat
  • Előmelegített sütőben (180 fok), a hőfokot visszavéve, inkább szárítva süsd meg a kekszet – a sütésidő kb. 20-25 perc lesz
Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Sonkás szezámkeksz”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.