Hozzávalók 2 tepsi mennyiséghez:
- 6 db tojás
- 25 dkg szezámpehely
- 10 dkg sonka
- Só, őrölt köménymag, fehér vagy fekete őrölt bors
- Késhegynyi szódabikarbóna
Elkészítés:
- Üsd fel a tojásokat
- Öntsd a tojásokhoz a szezámpelyhet, a fűszereket és jól keverd össze – lehetséges, hogyha a tojások kicsik, akkor némi vizet kell majd a tésztához hozzáadnod, hogy ne legyen túlságosan kemény, vagy egy-két további tojást üss hozzá
- A szódabikarbónát is keverd el ezzel az alappal
- Se túl híg, se túl folyós ne legyen az alapanyagod
- A tésztából a zsírpapírral kibélelt sütőlapra rakj le halmokat, melyeket villával egyengess el
- A sonkát vágd fel apróra, és szórd meg vele a korongokat
- Előmelegített sütőben (180 fok), a hőfokot visszavéve, inkább szárítva süsd meg a kekszet – a sütésidő kb. 20-25 perc lesz
Kipróbálva: működik és ízletes. 🙂