Csokis keksz

A receptet MW küldte 2011.12.30-án

A kép a Google images-ről való

csokoládéskeksz

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált mandula
  • 20 dkg őrölt dió
  • 3 evőkanál mandulaliszt
  • Stevia vagy xukor, továbbá mézecskalács fűszerkeverék, rumaroma
  • 5 dkg jászvaj (ghee)
  • 5 dkg fekete csokoládé olvasztva, vagy csokidarabokat a tésztába dobva
  • 1 db tojás
  • Aszalt áfonya (elhagyható!)

Elkészítés:

  • A száraz anyagokat összekeverjük, fűszerezzük; tehetünk bele aszalt áfonyát is
  • Az egészbe beleütünk egy alaposan felvert egész tojást
  • Zsírpapírral kibélelt tepsibe kis halmokat rakunk a masszából – le is nyomkodhatjuk!
  • A sütőben inkább szárítva, tehát kis lángon süssünk, és vigyázzunk, mert könnyen megéghet; sütés közben meg is forgathatjuk
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.