Flódni


flódni A receptet  MW küldte 2011.12.30-án; saját készítésemet fotóztam le 2016-ban.

Az első kép a közelebbi megtekintés miatt a Google images-ről való; látható, hogy a rétegek kenésének sorrendje teljesen mindegy!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Ehhez maglisztekből (pl. Piskóta maglisztből alaprecept, vagy Piskótalap stb.) tojással tésztát keverek, és vékonyan elterítem egy nagy, lapos tepsiben. (A „piskóták” gyűjteményéből válassz egy tésztát!)
  • Sütés után négyfelé vágom, vagy ha lapban sütöttem, akkor négy részre darabolom a tésztát.
  • Az első lapot mákkal, a másodikat dióval, a harmadikat almapéppel vagy darabolt almával kenem meg.
  •  Jól be kell hűteni, jó, ha egy éjszakát áll a hűtőben, így már szépen szeletelhető.

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.