Gyümölcskenyér

A receptet MW küldte 2011.12.30-án, kiegészítve egy Google images-ről való képpel

gyümikenyér

Hozzávalók és elkészítés egyben – MW tolmácsolásában:

  • Ehhez összevágok, illetve összekeverek mindenféle aszalt gyümölcsöt – mindegyikből egy maréknyit, ez 5 dekányi mennyiség (vörös áfonya, datolya, füge, aszalt szilva, mazsola) és durvára vágok diót, xukorban kandírozott citrushéjat (bio), majd keverek hozzá kb. ugyanannyi, vagy kevesebb magliszt keveréket – tehát annyiszor kb. 5 dkg maglisztet (annyi evőkanál), ahányszor 5 dkg aszalványt használtam (pl mandula-szezámliszt, de lehet benne darált mandula is), 1 evőkanál kókuszzsírt vagy jászvajat (ghee), és 1-3 tojást (a tojás méretétől is függ!), valamint annyi vizet, amennyit felvesz az egész massza. Ha egyféle aszalt gyümölcsből mondjuk összesen 25 dkg-ot használsz, akkor értelemszerűen tegyél hozzá — kb. 5×5 dkg maglisztet; a tojások mennyiségén nem kell változtatni, maximum 5-öt tegyél a tésztába, és a sütni való szárazanyagot vízzel tedd formázhatóvá.
  • Ízlés szerint lehet édesíteni, szerintem a sok aszalvány miatt nem is nagyon kell.
  • Fűszerek: gyömbér, fahéj, szegfűszeg – ízlés szerint.
  • Jól összekeverem, majd gyümölcskenyér formában megsütöm.
  • Hidegen lehet szeletelni.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.