Hagymával megbolondított vegyes zöldség

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy két-három nagy fej vöröshagymát, és karikázd fel azokat
  • Legalább 1 egész fej fokhagymát, vagy fokhagyma port használj a további „bolondításra”
  • 1 nagy evőkanál felolvasztott zsírra dobd rá először a hagymaféléket, majd vegyesen zöldségeket, mely természetesen lehet friss, de lehet mélyhűtött is (nálam 0,5 kg mélyhűtött!)
  • 1 dl-nél nem több vizet önts a mélyhűtött zöldségekre (ha friss zöldséggel dolgozol, akkor érdemes a zöldségeket előbb külön bő vízben puhára főzni!)
  • Sózz, borsozz, köménymagozz, és főzd, párold, majd süsd le zsírjára a zöldségeket

Hússzeletekkel, mentes sült kolbásszal is fogyaszthatod, de önmagában is finom!

 
Print Friendly, PDF & Email

2 thoughts on “Hagymával megbolondított vegyes zöldség”

  1. üdvözlet a receptküldőnek.
    Én azt a nagykanál zsírt kihagyom inkább, helyette 1 párolóedénybe teszem a zöldségeimet, úgy is finom. Az a rengeteg művelet, amit ide leírtak 5 percen belül megsemmisíti a vitaminokat

    Akkor meg már kár megenni.

    csupa jó szándékkal, Sára

  2. Kedves BB!

    Én most lettem paleós és én is imádom a párolt – sült zöldség köreteket. Tapasztalatom szerint friss zöldségből kb. 5 perc alatt kész bármi, nem kell teljesen puhára sütni, csak félpuhára. Nagyon finom így is és sokkal gyorsabb. Még a vöröshagymát sem teszem fel előbb, mint a többi zöldséget, hanem egyszerre mindent bele a wokba. 5 perc és kész!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.