Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Ízlés szerit használj 0,5-1 kg sertéshúst – oldalast vettem, és apró húsokra daraboltam, a csontot is odatettem főni
- 0,5-1 kg – egy kisebb fej édes káposztát moss meg, és darabolj fel
- A húst tedd oda főni a főzőléhez adott egy evőkanálnyi sertészsírral együtt
- Amikor a hús már kezd puhulni, akkor a laskákra vágott káposztát dobd hozzá, és engedd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (főzés közben legalább 1-2 dl-t el fog főni a levéből!)
- A lébe tedd a következő fűszereket: só, őrölt bors (részemről fehér bors), friss vagy szárított apróra vágott kaporlevél
- A fűszerekkel együtt főzd az egészet omlósan puhára
- A legvégén csavarj a lébe citromlevet – ízlés szerinti mennyiségben
- Akár valamilyen paleo rántással be is ránthatod, de szerintem anélkül is nagyon finom!