Lucskos káposzta

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Ízlés szerit használj 0,5-1 kg sertéshúst – oldalast vettem, és apró húsokra daraboltam, a csontot is odatettem főni
  • 0,5-1 kg – egy kisebb fej édes káposztát moss meg, és darabolj fel
  • A húst tedd oda főni a főzőléhez adott egy evőkanálnyi sertészsírral együtt
  • Amikor a hús már kezd puhulni, akkor a laskákra vágott káposztát dobd hozzá, és engedd fel annyi vízzel, hogy bőven ellepje (főzés közben legalább 1-2 dl-t el fog főni a levéből!)
  • A lébe tedd a következő fűszereket: só, őrölt bors (részemről fehér bors), friss vagy szárított apróra vágott kaporlevél
  • A fűszerekkel együtt főzd az egészet omlósan puhára
  • A legvégén csavarj a lébe citromlevet – ízlés szerinti mennyiségben
  • Akár valamilyen paleo rántással be is ránthatod, de szerintem anélkül is nagyon finom!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.