Kenyérsütős kenyér XIV. – Kókusztejes, szőlőmaglisztes

 

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • 3 evőkanál őrölt mandula
  • 3 evőkanál kókuszliszt (pellet)
  • 1 evőkanál szőlőmagliszt
  • Annyi kókusztej, hogy a sütésre váró tészta állaga folyós legyen!
  • Szódabikarbóna – mokkáskanálnyi (egy kicsit több, mint eddig)
  • Kevés citromlé
  • Só – kávéskanálnyi

Elkészítés:

  • Mondhatni a szokásos mód, mint a többi kenyérsütős kenyérnél
  • Tehát a hozzávalók sorrendjében tedd a gépbe a hozzávalókat, és basic programon (a gép legrövidebb programja; nálam 1 óra 20 perc) süsd meg a kenyeret
  • Mi az újdonság?
    1. Kókusztejjel készül
    2. Szőlőmagliszt is van benne
    3. Több az eddigieknél a szódabikarbóna
  • Kiváló, az eddigi kenyereknél lényegesen puhább a kenyér tésztája; Egyáltalán nem édes; Nagyszerűen beilleszthető a „sós” kenyerek sorába!

A szőlőmaglisztből eddig nem mertem evőkanálnyit használni. Tegnap azonban megkérdeztem Bruce-t, hogy mi a helyzet a szőlőmagliszttel? -, hiszen a NaturCookta zacskóján kevesebb mennyiség az ajánlott. Ő megnyugtatott, hogy a termék kiváló antioxidáns hatása következtében, és az adott süteményben az egy főre jutó mennyiség miatt – nyugodtan használható „nagyobb” mennyiség. Különösen rossz levegőjű nagyvárosokban van jelentősége az antioxidáns hatásnak.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Kenyérsütős kenyér XIV. – Kókusztejes, szőlőmaglisztes”

  1. Kedves Márti! Mekkora evőkanállal méred a kókuszlisztet? Vagyis arra lennék kíváncsi, hogy kb. hány g. lehet? Köszi!

  2. Kedves BB!

    Próbálom kicsit kordában tartani a kalóriákat, ezért csak olajtalanított maglisztekből sütök, de valahogy nem akar sikerülni a kenyérsütős kenyér, holott a linzeres jellegű kókuszkenyeredből kiindulva csináltam. Szerinted, ha nem használok őrölt magokat, akkor mennyi olajtalanított maglisztet tegyek 6 tojáshoz? Legutóbb már 100 grammot mértem ki, és tettem hozzá kókusztejet is, de még mindig nem az igazi!

    Előre is nagyon köszönöm!

    Üdv:
    Helga

    1. Szia! Sajnos kenyérsütős kenyeret nem lehet csak pelletből sütni. A gépbe muszáj valamennyi őrölt magot beletenni, hogy összeálljon a tészta. Pellettel sütőben – piskótaszerű kenyeret süthetsz! Válassz valamilyen piskótakészítési módszert: – tudod, én először a habot verem keményre, aztán megy bele a liszt, a fűszer, a sütőpor, de úgy is csinálhatod, hogy kikevered a sárgáját a fűszerekkel, és ehhez kevered hozzá a habot és a sütőport. A pelletnél az a lényeg ezután, hogy mondjuk 6 tojáshoz szitálj!!! hozzá 6-8 púpozott evőkanál (kanalanként 2 dkg) lisztet. Azt tudnod kell, hogy a mandula és a kókusz pelletek – megduzzadnak, és hajlamosak össze csomósodni. Talán egyszer sütöttem piskótát így, de nem szokásom. Ugyebár attól lesz „kenyér”, hogy más a fűszerezése. Mondjuk lehet csak só, de lehet beletenni őrölt borsot és őrölt köményt is. Mindenképpen egy kicsit kísérletezned kellene. Mintha Elmíránál – nem is olyan régen – láttam volna ilyen típusú kenyeret. Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy hogyan sikerül, majd számolj be, és ha teljesen „mosolyos” lesz a kenyér, akkor felteszem a Vitalra; de ne felejts el képet is küldeni:-D puszi sokszor, BB

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.