Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 3 evőkanál őrölt mandula
- 3 evőkanál kókuszliszt (pellet)
- 1 evőkanál szőlőmagliszt
- Annyi kókusztej, hogy a sütésre váró tészta állaga folyós legyen!
- Szódabikarbóna – mokkáskanálnyi (egy kicsit több, mint eddig)
- Kevés citromlé
- Só – kávéskanálnyi
Elkészítés:
- Mondhatni a szokásos mód, mint a többi kenyérsütős kenyérnél
- Tehát a hozzávalók sorrendjében tedd a gépbe a hozzávalókat, és basic programon (a gép legrövidebb programja; nálam 1 óra 20 perc) süsd meg a kenyeret
- Mi az újdonság?
- Kókusztejjel készül
- Szőlőmagliszt is van benne
- Több az eddigieknél a szódabikarbóna
- Kiváló, az eddigi kenyereknél lényegesen puhább a kenyér tésztája; Egyáltalán nem édes; Nagyszerűen beilleszthető a „sós” kenyerek sorába!
A szőlőmaglisztből eddig nem mertem evőkanálnyit használni. Tegnap azonban megkérdeztem Bruce-t, hogy mi a helyzet a szőlőmagliszttel? -, hiszen a NaturCookta zacskóján kevesebb mennyiség az ajánlott. Ő megnyugtatott, hogy a termék kiváló antioxidáns hatása következtében, és az adott süteményben az egy főre jutó mennyiség miatt – nyugodtan használható „nagyobb” mennyiség. Különösen rossz levegőjű nagyvárosokban van jelentősége az antioxidáns hatásnak.
Kedves Márti! Mekkora evőkanállal méred a kókuszlisztet? Vagyis arra lennék kíváncsi, hogy kb. hány g. lehet? Köszi!
evőkanál
csapott 8-10 gr.
púpozott 18-20 gr.
Kedves Anna! Íme a válasz:-D
konyhaikezdetek.blogspot.com
Innen vettem! Szia, BB
Kedves BB!
Próbálom kicsit kordában tartani a kalóriákat, ezért csak olajtalanított maglisztekből sütök, de valahogy nem akar sikerülni a kenyérsütős kenyér, holott a linzeres jellegű kókuszkenyeredből kiindulva csináltam. Szerinted, ha nem használok őrölt magokat, akkor mennyi olajtalanított maglisztet tegyek 6 tojáshoz? Legutóbb már 100 grammot mértem ki, és tettem hozzá kókusztejet is, de még mindig nem az igazi!
Előre is nagyon köszönöm!
Üdv:
Helga
Szia! Sajnos kenyérsütős kenyeret nem lehet csak pelletből sütni. A gépbe muszáj valamennyi őrölt magot beletenni, hogy összeálljon a tészta. Pellettel sütőben – piskótaszerű kenyeret süthetsz! Válassz valamilyen piskótakészítési módszert: – tudod, én először a habot verem keményre, aztán megy bele a liszt, a fűszer, a sütőpor, de úgy is csinálhatod, hogy kikevered a sárgáját a fűszerekkel, és ehhez kevered hozzá a habot és a sütőport. A pelletnél az a lényeg ezután, hogy mondjuk 6 tojáshoz szitálj!!! hozzá 6-8 púpozott evőkanál (kanalanként 2 dkg) lisztet. Azt tudnod kell, hogy a mandula és a kókusz pelletek – megduzzadnak, és hajlamosak össze csomósodni. Talán egyszer sütöttem piskótát így, de nem szokásom. Ugyebár attól lesz „kenyér”, hogy más a fűszerezése. Mondjuk lehet csak só, de lehet beletenni őrölt borsot és őrölt köményt is. Mindenképpen egy kicsit kísérletezned kellene. Mintha Elmíránál – nem is olyan régen – láttam volna ilyen típusú kenyeret. Mindenesetre kíváncsi leszek, hogy hogyan sikerül, majd számolj be, és ha teljesen „mosolyos” lesz a kenyér, akkor felteszem a Vitalra; de ne felejts el képet is küldeni:-D puszi sokszor, BB
Üdv. Az szeretném kérdezni, hogy általam örölt szőlőmag is jó hozzá?
köszi üdv. Ilcsi
Szerintem nem, mert itt szőlőmag lisztről van szó, amiből kivonták a zsiradékot. BB