Hal paprikás panírban – pl. pisztráng, hekk, tilápia

Receptkönyvek vásárlása

paprikáshalszeletek

A kép a Google images-ről valók

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Mélyhűtött hekk-filéből vagy pl. pisztrángból  végy annyit, amennyit a család létszáma igényel
  • A filéket, a halat hideg vízben olvaszd fel – erről a módszerről eddig nem hallottam, de jó!
  • Amikor a halhús felengedett, akkor kézzel nyomkodd ki; persze ne annyira, hogy a szeletek összetörjenek; ezután papírtörlővel szárítsd meg azokat
  • A halat sózd, borsozd, esetleg fokhagymaporral is szórd be – ízlés szerint
  • Kb. egy evőkanál mandulalisztet (pellet) /lehet kókuszliszt is/ keverj össze paprika porral, melyben alaposan forgasd meg a szeleteket
  • Kiolajozott tepsiben süsd az egyik, majd másik oldalát 15-15 percig; vagy teflon edényben kevés olajon nyílt lángon süss! Természetesen lehet bő forró zsírban is sütni, de azt a magam részéről utálom!
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.