A kép a Google images-ről valók
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Mélyhűtött hekk-filéből vagy pl. pisztrángból végy annyit, amennyit a család létszáma igényel
- A filéket, a halat hideg vízben olvaszd fel – erről a módszerről eddig nem hallottam, de jó!
- Amikor a halhús felengedett, akkor kézzel nyomkodd ki; persze ne annyira, hogy a szeletek összetörjenek; ezután papírtörlővel szárítsd meg azokat
- A halat sózd, borsozd, esetleg fokhagymaporral is szórd be – ízlés szerint
- Kb. egy evőkanál mandulalisztet (pellet) /lehet kókuszliszt is/ keverj össze paprika porral, melyben alaposan forgasd meg a szeleteket
- Kiolajozott tepsiben süsd az egyik, majd másik oldalát 15-15 percig; vagy teflon edényben kevés olajon nyílt lángon süss! Természetesen lehet bő forró zsírban is sütni, de azt a magam részéről utálom!