Hozzávalók és elkészítés egyben 4 fő részére:
- 1 kg (mélyhűtött) hekk-filé – A kiolvasztáshoz kiváló módszer, ha a halszeletekre hideg vizet öntesz, és abban hagyod felengedni a halhúst; majd amikor felengedett, akkor leöntöd róluk a vizet, alaposan kinyomkodod a szeleteket – persze ne törjenek össze -, és végül papírtörlővel felszívod a szeletekből a maradék vizet (A svédek is így csinálják. Gabi)
- Alaposan sózd meg a halhúst
- Kiváló paleo liszt a panírozáshoz a napraforgóbél liszt (pellet), de ha nincs otthon ilyen, akkor jó a kókusz-, vagy a mandulaliszt is; ebben forgasd meg a halat; amennyiben ketogénes vagy, akkor NoCarb lisztet kell használni!
- Kavarj ki (méretfüggő) 3-4 egész tojást, és a lisztben meghempergetett szeleteket alaposan forgasd meg a tojásban
- Ehhez a halsütéshez szívem szerint forró teflon serpenyőt – kevés zsiradék felhasználásával ajánlok, persze lehet más sütőedény is, akkor több zsír hozzáadásával
- Végül a panírozás után süsd meg a hal mindkét oldalát
A képen főtt bébicéklát látsz 1 fej lila hagyma karikákkal
összekeverve, plusz egy kevés olíva olajjal megöntözve.
Kedves BB,
Ha javasolhatnám, próbáljátok ki, hogy minden mirelit húst hideg vízben olvasszatok ki.
Svédországban ennek nagy hagyománya van és nagyon igaz. A húsok hihetetlenül gyorsan olvadnak, ugyanakkor nem lesznek szétázottak.
Üdvözlettel:
Gabi
Kedves Gabi! Igaz, a hideg víz a tuti, én langyosat öntöttem a halra. Mindjárt javítom. Köszi, BB
Ez igen jó, megsütöttem. Így még párom is megeszi a halat, pedig nem szereti a halhúst.
Örülök a sikernek. BB
Mandulalisztet használtam, tökéletes lett, de igen nagy füst lett tőle a konyhában. Ez normális?
A füstöt nem értem?! Nem, nem normális:-) BB