Hekk-filé tojásos bundában

Hekk-filé tojásos bundában – A kép a Google images-ről való.

 

Hozzávalók és elkészítés egyben 4 fő részére:

  • 1 kg (mélyhűtött) hekk-filé – A kiolvasztáshoz kiváló módszer, ha a halszeletekre hideg vizet öntesz, és abban hagyod felengedni a halhúst; majd amikor felengedett, akkor leöntöd róluk a vizet, alaposan kinyomkodod a szeleteket – persze ne törjenek össze -, és végül papírtörlővel felszívod a szeletekből a maradék vizet (A svédek is így csinálják. Gabi)
  • Alaposan sózd meg a halhúst
  • Kiváló paleo liszt a panírozáshoz a napraforgóbél liszt (pellet), de ha nincs otthon ilyen, akkor jó a kókusz-, vagy a mandulaliszt is; ebben forgasd meg a halat; amennyiben ketogénes vagy, akkor NoCarb lisztet kell használni!
  • Kavarj ki  (méretfüggő) 3-4 egész tojást, és a lisztben meghempergetett szeleteket alaposan forgasd meg a tojásban
  • Ehhez a halsütéshez szívem szerint forró  teflon serpenyőt – kevés zsiradék felhasználásával ajánlok, persze lehet más sütőedény is, akkor több zsír hozzáadásával
  • Végül a panírozás után süsd meg a hal mindkét oldalát

A képen főtt bébicéklát látsz 1 fej lila hagyma karikákkal
összekeverve, plusz egy kevés olíva olajjal megöntözve.

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Hekk-filé tojásos bundában”

  1. Kedves BB,
    Ha javasolhatnám, próbáljátok ki, hogy minden mirelit húst hideg vízben olvasszatok ki.
    Svédországban ennek nagy hagyománya van és nagyon igaz. A húsok hihetetlenül gyorsan olvadnak, ugyanakkor nem lesznek szétázottak.
    Üdvözlettel:
    Gabi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.