„Sport szelet” – Livi módra


A receptet T. Livi küldte 2012.02.27-én

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált mandula
  • 30 dkg dió
  • 4 e.k. kakaó
  • 20 dkg olvasztott tisztított vaj
  • 2 dl kókusztej
  • 10 dkg min.70%-os reszelt étcsoki (olvasztva talán még jobb lenne)
  • 4 e.k. eritrit vagy pl. xukor0stevia
  • 2 t.k. rumaroma

Tetejére:

  • 10 dkg olvasztott min. 70%-os étcsokoládé
  • 2 e.k. olaj

Elkészítés:

  • A hozzávalókat masszává gyúrjuk és egy tálcán vagy tepsiben sütőpapíron kb. 1,5 cm vastagra nyomkodjuk
  • Hűtőben pár óra alatt megkeményedik

A csokimáz elkészítése:

    • a felolvasztott csokoládéhoz habverővel hozzákeverjük az olajat és rásimítjuk a süti tejére.
    • Célszerű hűtőben tárolni, mert szobahőmérsékleten megpuhul

Néhány hasznos tipp:

  • Mivel a krém kicsit puha lett, így le lehet csökkenteni a felére a kókusztejet vagy akár teljesen elhagyni vagy a ghí mennyiségét csökkenteni
  • A mandula és a dió aránya igény szerint változtatható
  • Kókuszzsírral keményebb állagot lehet elérni (BB)

Übersetzung von Beatrix Nagy

Sport szelet (ohne Backen)

ein Rezept von T. Livi

Zutaten:

• 40 dkg gemahlene Mandeln

• 30 dkg Nuss

• 4 Esslöffel Kakao

• 20 dkg ausgelassene, gereinigte Butter

• 2 dl Kokosmilch

• 10 dkg geraspelte (oder geschmolzene) Bitter-Schokolade (min 70%)

• 4 Esslöffel Birkezucker

• 2 Teelöffel Rumaroma

Schokoladenglasur:

• 10 dkg geschmolzene Bitter-Schokolade (min 70%)

• 2 Esslöffel Öl

Zubereitung:

• Die Zutaten werden gut zusammengearbeitet. Der Teig wird in einem Backblech ausgerollt

(ca. 1,5 cm dick).

• Lassen Sie den Teig zu verhärten, einige Stunden in den Kühlschrank stellen.

Zubereitung (Schokoladenglasur):

• Öl wird zu der geschmolzenen Bitter-Schokolade gegeben und mit Schneebesen gemischt.

Dann wird die Masse auf den Teig geschmiert.

• Es ist ratsam den Kuchen im Kühlschrank zu lagern, weil er bei Zimmertemperatur weich

werden kann.

Einige nützliche Tipps:

• Da die Creme weicher ist, kann die Kokosmilch weggelassen werden oder die Menge von

Ghee vermindert werden.

• Der Anteil von Nuss und Mandel ist veränderbar.

• Mit Kokosfett kann man härtere Konsistenz erreichen.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “„Sport szelet” – Livi módra”

  1. Elkészítettem, és nagyon finom!!!! Nem tettem bele kókusztejszínt és a ghee helyett kókuszolajat használtam. Ettől függetlenül hűtöben kell tárolni, mert szobahőmérsékleten így is olvadozik.
    Köszönet a receptért

  2. Elkészítettem a Sport szeletet kókusztej nélkül, olvasztott csokival a tésztájában. Plusz tettem hozzá aprított mazsolát. Isteni finom lett.Köszi a receptet!

  3. Én kb. max. 10 dkg kókuszzsírral csináltam, kókusztej nélkül, olvasztott csokival, és teljesen kemény lett, szinte keményebb, mint az igazi csoki!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.