Hozzávalók és elkészítés egyben – 4-5 személyre:
-
- 3 db tojást üss fel és 5 púpozott evőkanál mandulaliszttel (gesztenye, vagy kókuszliszt is használható!) keverd ki. Önts a keverékhez vizet, ez a mennyiség 2,5 dl vizet fog felszívni, ha kókuszlisztet használsz, akkor a liszt nedvszívó képessége miatt még több vízre lesz szükség
- Hagyd összeállni a masszát – kicsit pihentesd, míg sűrű nokedli tészta nem lesz
- Önts hozzá 2 evőkanálnyi olvasztott zsírt, és jól keverd át a tésztát
- Forró palacsinta sütőben – (a legjobb a teflon) – tűzforróra felhevítve azt, sütésenként csöppents zsírt az edénybe, és süss kisméretű paleocsintákat
- 0,5 kg darált sertés húsból – vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, paprika por és 1 db tojás hozzáadásával – keverj ki egy húsos tölteléket
- Töltsd meg a kisméretű paleocsintákat a nyers hússal, és tekerd fel
- A megtöltött tésztákat tekerd át bacon szeletekkel
- Végül szórd meg a cannelonikat reszelt sajttal (pl. parmezán, vagy más kemény sajt)
- A töltött tésztát sütőben süsd meg, lehet csak a sajt olvadásáig, de lehet ropogósra is.
Mártáska a „Végül megszórtam reszelt sajttal…” után megsütöd, vagy a töltelékhez előre megpárolod a húst?… és tényleg ez a végszó evés előtt..!?
A végszó – mindjárt javítom – A reszelt sajttal megszórt tésztát sütőben megsütöm. A töltelék nyers.
Ez nagyon jól néz ki, ha nem lenne előkészítve a csirke húsom, ezt csináltam volna.