„Cannelloni” – húsos

Canneloni – húsos – A kép a Google imagesről való.

Hozzávalók és elkészítés egyben – 4-5 személyre:

    • 3 db tojást üss fel és 5 púpozott evőkanál mandulaliszttel (gesztenye, vagy kókuszliszt is használható!) keverd ki. Önts a keverékhez vizet, ez a mennyiség 2,5 dl vizet fog felszívni, ha kókuszlisztet használsz, akkor a liszt nedvszívó képessége miatt még több vízre lesz szükség
    • Hagyd  összeállni a masszát – kicsit pihentesd, míg sűrű nokedli tészta nem lesz
    • Önts hozzá 2 evőkanálnyi olvasztott zsírt, és jól keverd át a tésztát
    • Forró palacsinta sütőben – (a legjobb a teflon) – tűzforróra felhevítve azt, sütésenként csöppents zsírt az edénybe, és süss kisméretű paleocsintákat
    • 0,5 kg darált sertés húsból – vöröshagyma, fokhagyma, só, bors, paprika por és 1 db tojás hozzáadásával – keverj ki egy húsos tölteléket
    • Töltsd meg a kisméretű paleocsintákat a nyers hússal, és tekerd fel
    • A megtöltött tésztákat tekerd át bacon szeletekkel
    • Végül szórd meg a cannelonikat reszelt sajttal (pl. parmezán, vagy más kemény sajt)
    • A töltött tésztát sütőben süsd meg, lehet csak a sajt olvadásáig, de lehet ropogósra is.
Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “„Cannelloni” – húsos”

  1. Mártáska a „Végül megszórtam reszelt sajttal…” után megsütöd, vagy a töltelékhez előre megpárolod a húst?… és tényleg ez a végszó evés előtt..!?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.