Gombás hús – sertéhússal vagy csirkemellel

Hozzávalók és elkészítés egyben:

    • Vágj föl apróra egy közepes fej hagymát, ízlés szerint fokhagymát, vagy -port
    • Egy evőkanál zsírral (sertés, kacsa, liba) és egy kevés vízzel dinszteld meg
    • 20 dkg sertés hús diója részét – 3 közepes szeletet sózz meg, tedd a hagymás alapra, és önts még kb. 0,5 dl vizet az egészhez, vagy 20 dkg csíkokra vágott csirkemellel tedd ezt
    • 10 percig főzd a húst, majd tegyél mindehhez 20 dkg hámozott, szeletelt csiperke gombát
    • A fűszerezés különleges és finom, melyet a lébe szórd: kurkuma, fehér bors, chili paprika (pl. szárított), majoránna; a fehér bors és a chili paprika elhagyásával AIP-os lesz az étel!
    • A gombás húst elkészítheted „szárazon” is:
    • Pirítsd meg kevés zsíron – hagyma nélkül akár – alaposan a csirkemell csíkokat, majd keverj hozzá apróra vágott gombát, fűszerezd – sóval, borssal, paprika porral
    • A tetejét locsold meg magtejföllel (kókusztejszínnel) vagy joghurttal.
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.