Hozzávalók:
- 10-12 db tojás (méretfüggő)
- Stevia vagy xukor, porxukor
- Kávéskanálnyi citromlé vagy pici só a habveréshez
- 6 evőkanál „Törökmogyoró liszt” – a legújabb NaturCookta pellet termék
- Késhegynyi szódabikarbóna
- 5 dkg őrölt mogyoró (bokor- vagy törökmogyoró)
- Muffinsütő forma és papír vagy szilikonos forma
Elkészítés:
- A tojások habját verd kőkemény habbá
- Tedd bele a sárgáját, a steviát vagy xukrot, a szódabikarbónát
- Kanalanként adagolva és szitáló kézmozdulattal szórd az alapba a törökmogyoró pelletet, és óvatosan keverd át a tésztát
- Az előkészített muffin formákba kanalazz tésztát, és előmelegített sütőben (180 fok), visszavett közepes lángon süsd a sütit kb. 15 percig; nyugodtan nézz rá
- Porxukorral (lehet a xukrot otthon is őrölni) keverj össze 5 dkg őrölt mogyorót, és szórd meg a mogyorócsókokat
Szia, a kérdésem az lenne hogy ebből az adagból mennyi ilyen lesz?
Felezném a tojásokat.
Kedves Ági, Éppen annyi lett a mogyorócsók mennyisége, amennyit a tálon látsz:-) Ezzel számolj. BB
Kedves BB!
A mogyoróliszt helyett is használhatok őrölt mogyorót?
Kedves Anna, Teljes nyugalommal használhatsz mag őrleményét. BB