Eper sorbet – nyalóka (alig van kalóriaértéke)

Csak azért alacsony a Ch- és kalóriaértéke, mert egyetlen egy szem eperből készült 4 db nyalóka 😀

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 4 dl vízben melegítve oldj fel 2 evőkanál xukor0-t, vagy xukrot, vagy a TED szerint szirupot (rizs, tápióka, agave); AIP-ban glicint vagy mézet (egy nyalókára maximum 1 tk. méz jusson!)
  • A kihűlt xukros vizet öntsd a robotgépbe
  • Ízlés szerint tehetsz a lébe citromlevet
  • 1 db nagy szem epret – kb. 2 dkg, vagy 2-3 kisebbet tegyél a szirupba, és az epret daráld össze a vízzel
  • Pálcikával előkészített szilikonos fagylaltformába öntsd a sorbet levét, majd mélyhűtőben fagyaszd le

Természetesen készíthető több gyümölcsből, és önthető kisebb poharakba is. Ha poharat használsz, akkor érdemes 15-20 perc múlva a már kissé fagyott sorbetet megkapargatni, és kását készíteni belőle.

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Eper sorbet – nyalóka (alig van kalóriaértéke)”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.