Csak azért alacsony a Ch- és kalóriaértéke, mert egyetlen egy szem eperből készült 4 db nyalóka 😀
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- 4 dl vízben melegítve oldj fel 2 evőkanál xukor0-t, vagy xukrot, vagy a TED szerint szirupot (rizs, tápióka, agave); AIP-ban glicint vagy mézet (egy nyalókára maximum 1 tk. méz jusson!)
- A kihűlt xukros vizet öntsd a robotgépbe
- Ízlés szerint tehetsz a lébe citromlevet
- 1 db nagy szem epret – kb. 2 dkg, vagy 2-3 kisebbet tegyél a szirupba, és az epret daráld össze a vízzel
- Pálcikával előkészített szilikonos fagylaltformába öntsd a sorbet levét, majd mélyhűtőben fagyaszd le
Természetesen készíthető több gyümölcsből, és önthető kisebb poharakba is. Ha poharat használsz, akkor érdemes 15-20 perc múlva a már kissé fagyott sorbetet megkapargatni, és kását készíteni belőle.
Ez nagyon klassz! Hol lehet ilyen szilikonos fagylaltkészítőt vásárolni? Szilvia.
Én is pontosan ezt szeretném megtudni! Hol lehet ilyen formát kapni?
http://paleovital.hu/?p=13019 CookUp szilikonos formák vásárlási lehetősége