Szezámmagos sárgarépa-ropogós

A kép a Google images-ről való

Hozzávalók:

  • 0,5 kg sárgarépacsík (lapjára reszelt répa)
  • Olívaolaj
  • 5 dkg szezámmag
  • Só, gyömbér, csilipaprika, esetleg bors
  • Hagymakarikák (elhagyható)
  • Oregáno (elhagyható)

Elkészítés:

    • A sárgarépacsíkokat olíva olajon pici só hozzáadásával pirítsd meg
    • A szezámmagot külön edényben szintén olívaolajon pirítsd aranybarnára (ez még nem Tahini, mert nem kell megőrölni!)
    • A répát és a szezámmagot keverd össze, és fűszerezd a köretnek valót ízlés szerint további sóval, gyömbérrel, csilipaprikával, esetleg borssal

 

A SZEZÁMMAG KÜLÖNLEGESSÉ ÉS

ROPOGÓSSÁ TESZI A SÁRGARÉPA KÖRETET!

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Szezámmagos sárgarépa-ropogós”

  1. sziasztok!
    Erről jut eszembe, láttam valamelyik nap tahinit egy gyógynövény boltban. Ezzel mi a helyzet?? Jó? Nem jó?? Paleo?? Or not??

    1. Kedves Gábor!
      A tahini biztos, hogy lehet paleo is, ha kimaradnak belőle a számunkra rossz anyagok. Nézd meg a bolti kiszerelés összetételét, és e-szerint dönts. Az indiaiak is szeretnek mindenbe szójaolajat tenni, …, nekem erős a gyanúm, hogy ebbe is. Látom a FB-on, hogy megtaláltad a PV-n a receptet. szia, BB

      1. Amit láttam üzletben, az Natura-s termék volt, elvileg csak szezám örlemény volt, de jövő héten megnézem újra, és ha úgy látom, megveszem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.