Gyümölcsös diótorta

Willson receptje és képei – 2012. június 22.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 4 púpozott kanál áztatott , darált dió
  • 4 tojás
  • 4 kanál vaníliás xukor vagy xukor zérő
  • késhegynyi szódabikarbóna, só

A krémhez:

  • 4 dkg vaj
  • 1 kanál nyírfa-porcukor, vagy porított eritrit 2 kanállal
  • 1 kikapart vanília

A díszítéshez:

  • 2 dl xukros limonádé
  • 4 zselatin lap
  • tisztított, darabolt gyümölcsök

Piskóta sütés és díszítés:

  • A tortaformát kikenjük vajjal és a hűtőbe tesszük
  • A sütőt előmelegítjük 200 fokra
  • Közben a 4 tojás fehérjét pici sóval kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot, a 4 sárgáját végül a szódabikarbónát és a darált diót
  • A lehűlt tortaformába beleöntjük a tésztát, elegyengetjük és 180 fokon tűpróbáig sütjük
  • Hagyjuk a sütőben kihűlni
  • Közben kikeverjük a vaníliás krémet, amit a kihűlt piskótalapra egyenletesen, óvatosan felkenünk
  • Erre rápakoljuk a darabolt gyümölcsöket
  • A limonádét és a zselatinlapokat összemelegítjük, hagyjuk meghűlni és egy ecsettel felhordjuk a gyümölcsökre
  • Majd hűtőbe tesszük, hogy a zselatin jól megkössön

Print Friendly, PDF & Email

6 thoughts on “Gyümölcsös diótorta”

  1. Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet! Nagy sikert arattam vele, igaz én csak a piskótalapokat csináltam meg belőle, mert a párom citromtortát szeretett volna születésnapjára és ő alapból bár nem paleós, de nem eszik szénhidrátot, nagyon ízlett neki. Még a krém is, amit csináltam hozzá finom volt, nem émelyítő és üdítő volt.

    Ami különösen meghatott, hogy a tortát egy társaságba vittem, amely egyébként nem paleós és mindenkinek ízlett, főleg egy ötéves kislánynak, aki a saját születésnapján nem volt hajlandó megenni annak idején(jogosan), az iszonyatosan cukros, mázas és borzasztó ízű cukrászdában készült tortát ( senki nem bírta megenni egyébként akkor, érthető is volt), de az én tortám ízlett neki és két szeletet is evett, és a cukorbeteg nagymama is ehette.

    Köszönöm a receptet mégegyszer!:)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.