Ha nincs jégkrém formád, akkor a képen
látható megoldás is kiváló!
Hozzávalók és elkészítés egyben:
- Végy pl. két kisebb nyári almát, de lehet 1 db nagyobb is (később bármilyen fajta, vagy akár mélyhűtött) – cukrosokra gondolva készüljön minél kevesebb almából
- Hámozd meg, aprítsd a turmixgépbe
- 2 dl vizet 1 kávéskanál agar-agar-ral forralj össze (a fentinél több alma esetén el is hagyható)
- Amikor a víz kihűlt, akkor öntsd rá az almára
- Egy kávéskanálnyi vaníliaaromát, és ugyanennyi citromlét önts a keverékhez, és jól turmixold össze az egészet
- Ez a mennyiség elegendő a már korábbi receptekből ismert 4 db jégkrémkészítő formához
- Ha maradékod lenne, akkor a képen látható megoldást is alkalmazhatod! – kávés műanyagpohár + fagyipálca, vagy hurkapálca + gyümölcsmassza = jégkrém egyszerűbben:-)
Isteni finom az almajégkrém, már magam is kísérleteztem. Ezért gondoltam leírom a saját változatomat.
Én csak simán összeturmixolom az almát ( 3 szem) kevés (1 dl) kókusztejjel amit kókuszporból készítek.
Adok hozzá valamilyen „cukrot” nyírfa stb. Ízlés szerint. Megy még bele egy kis fahéj, citromlé és citromhéj (reszelve) . És a lényeg! Friss gyömbér (egy diónyi) reszelve. Ha értetek finomat! Hmmm! 🙂
Jó ötlet:-) BB
Reisz Ilona
Vigyáznék a citrom héjjal,ha nem bio!Gombaölő viasszal kezelt,és semmivel nem oldható le.
Köszönöm Zsóka a figyelmeztetést!
Én szódabikarbónával és dörzsi fémkefével szoktam jól ledörzsölni. Bízom benne, hogy valamit csak ér!
A receptemhez még annyit tennék hozzá, amit kihagytam. Szoktam hozzá adni 1 banánt is. Akkor kevesebb „cukor” kell és krémesebb.