Almajégkrém és egy ötlet

Ha nincs jégkrém formád, akkor a képen

látható megoldás is kiváló!

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • Végy pl. két kisebb nyári almát, de lehet 1 db nagyobb is (később bármilyen fajta, vagy akár mélyhűtött) – cukrosokra gondolva készüljön minél kevesebb almából
  • Hámozd meg, aprítsd a turmixgépbe
  • 2 dl vizet 1 kávéskanál agar-agar-ral forralj össze (a fentinél több alma esetén el is hagyható)
  • Amikor a víz kihűlt, akkor öntsd rá az almára
  • Egy kávéskanálnyi vaníliaaromát, és ugyanennyi citromlét önts a keverékhez, és jól turmixold össze az egészet
  • Ez a mennyiség elegendő a már korábbi receptekből ismert 4 db jégkrémkészítő formához
  • Ha maradékod lenne, akkor a képen látható megoldást is alkalmazhatod! – kávés műanyagpohár + fagyipálca, vagy hurkapálca + gyümölcsmassza = jégkrém egyszerűbben:-)
Print Friendly, PDF & Email

4 thoughts on “Almajégkrém és egy ötlet”

  1. Isteni finom az almajégkrém, már magam is kísérleteztem. Ezért gondoltam leírom a saját változatomat.
    Én csak simán összeturmixolom az almát ( 3 szem) kevés (1 dl) kókusztejjel amit kókuszporból készítek.
    Adok hozzá valamilyen „cukrot” nyírfa stb. Ízlés szerint. Megy még bele egy kis fahéj, citromlé és citromhéj (reszelve) . És a lényeg! Friss gyömbér (egy diónyi) reszelve. Ha értetek finomat! Hmmm! 🙂

  2. Köszönöm Zsóka a figyelmeztetést!
    Én szódabikarbónával és dörzsi fémkefével szoktam jól ledörzsölni. Bízom benne, hogy valamit csak ér!
    A receptemhez még annyit tennék hozzá, amit kihagytam. Szoktam hozzá adni 1 banánt is. Akkor kevesebb „cukor” kell és krémesebb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.