Mai tutti pizza – gombás

A receptet és a képet Ildikó küldte  2012.07.01-jén

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 5-7 evőkanál napraforgóbél lisztet keverj el 4 tojással és egy evőkanálnyi vízzel
  • 1 nagyobb, vagy két kisebb hagymát dinsztelj meg és sűrített paradicsommal főzd össze

Sütés I.

  • A tésztát egy sütőpapírral bélelt mély tepsibe hablapáttal simítsd el, és
  • Süsd 200 fokon 15 percig; szurkáld meg a tésztát, hogy eléggé megsült-e?! Ekkor vedd ki, és

A következő feltétet helyezd a tetejére; Sütés II.

  • Só, dinsztelt hagymás paradicsom, fokhagyma, oregano, bazsalikom
  • Gombaszeletek, bacon-kockák, kemény sajt
  • Tedd a 275 fokra állított felső lángon álló sütőbe, a feltét tésztára való pirítása kb. 5 perc

Akinek régi sütője van, azoknak a tészta előmelegített sütőben – nagy lángon való elkészítését javaslom, a feltétnek pedig szintén nagy lángon 5 percet! BB

 

Print Friendly, PDF & Email

9 thoughts on “Mai tutti pizza – gombás”

  1. annyit javíts rajta légyszíves, hogy a tésztát összekeverés után egy sütőpírral bélelt tepsibe „felkenem” hablapáttal 250 fokon kb 15 percig sütöm. villával megnézve kemény a teteje amikor jó, ekkor kiveszem, rákenem a szószt és rádobálom a feltéteket, majd vissza a sütőbe, amit átállítok maximumra és csak felső sütésre. ez 275 fok kb. és pirulásig sütöm, ez 5 perc nagyjából. szóval nem egyszerre sül a tésztával. akkor szerintem elázna a tészta.
    i.ildikó

    1. Kedves Ildi,
      Nagyon tetszett a recepted és a képed. A részleteket csak gyakorló házi asszonyként „fantáziáltam”. Annyira nem is tértem el a valóságtól:-D Nagyon örülnék, ha máskor is küldenél receptet és képet. A PaleoVital közösségi oldal – eredetileg szengab blogozói receptjeit kezdtem gyűjteni. A recepteket inkább küld a kelpatmar@gmail.com-ra. Ezt is köszönöm. Igyekeztem a korrekciót megcsinálni. BB

    1. Kedves Merrea, nem kaptam erről információt, de amikor látod a tálban a tészta masszájának a mennyiségét, szerintem tudsz hozzá választani egy mély sütőedényt – megítélésem szerint egy kisebb méretűt?! Jó sütögetést kívánok. BB

  2. Sziasztok!
    Mit értünk az alatt, hogy „a tészta”? Az 5-7 evőkanál napraforgóliszt a 4 tojással és vízzel? Milyen állagúnak kell lennie? Nem lesz ez kevés?

    Köszi:
    MW

    1. Kedves MW, Ez a tészta, ami a receptben szerepel. Gondolom, hogy egy leheletvékony alátét. Ilyen vékony lapokat anno mélyhűtve árultak pizzaként. Szerintem – okos háziasszonyként -, úgy rutinból, add elő a tésztát, ha te a vastagabb tésztát szereted, akkor keverj ki több lisztet több tojással. Ha egy kis tepsiben – pl. egy-két személyre készül a pizza, akkor ez a mennyiség is elképzelhető. BB

  3. Sziasztok!

    Örülök, hogy megtaláltalak Benneteket! Sajnos allergiás vagyok néhány legelni valóra, így többek között a paradicsomra is, de a pizzát nagyon szeretem. Már én is próbáltam paleopizzát sütni, de borzalmas lett. Kérdésem: ennél a pizzánál a sűrített paradicsomot mivel lehetne helyettesíteni, mivel ugye a paleonál a tejföl is tiltólistán van?

    1. Kedves Rita, a paradicsom helyettesítésére valamilyen fűszeres krémet választanék. Nézd meg a sós krémeket és onnan válassz, vagy egyénileg kreálj hasonlót. A gombához szerintem nagyon illik valamilyen kapros alap?! BB

  4. Rita!
    Sült kaliforniai piros paprikával és bazsalikommal krémet csinálsz.A paprikát meggrillezed és néhány percre leteríted,hogy a gőzben puholjon.Utána eltávolítod a héját és összeturmixolod.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.