Hozzávalók:
- 1 kg darált sertés húsból készült fasírt alap (a Húskenyér receptjét használhatod arányosan)
- 2 evőkanál keményítő – tápióka vagy nyílgyökér liszt
- 2-3 evőkanál paleo ketchup
- Némi bazsalikom utánszórásra
- 10 dkg reszelt kemény sajt
- 37×25 cm-es mély sütőtálca
Elkészítés:
- A nyers fasírt alappal keverj össze keményítőt
- Kend el a zsírpapírral kibélelt tepsiben
- A tetejét kend be paleo ketchuppel
- Nekem hiányzott rá még egy kis bazsalikom, tehát szórtam rá egy-két csipetnyit
- Reszelj erre kemény sajtot
- Tedd sütőbe, és közepes hőfokon süsd legalább addig míg a sajt megolvad a tetején – kb. 15 perc; aki ropogósan szereti, az sütheti tovább
Ki lehet próbálni keményítő nélkül, a húsba a receptben leírtaknál több sajtot keverve, a keményítőt elhagyva és akár ketogén étrendbe is beilleszthető! ; avagy az alap készülhet pl. NoCarb rostmix-szel is.
Ezt be kell, hogy iktassam a jövőhétre! 🙂
én is lenyúlom, kis változtatással…
Rendben, szabad a pálya:-)))