Húsos pizza – „Húspizza”

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertés húsból készült fasírt alap (a Húskenyér receptjét használhatod arányosan)
  • 2 evőkanál keményítő – tápióka vagy nyílgyökér liszt
  • 2-3 evőkanál paleo ketchup
  • Némi bazsalikom utánszórásra
  • 10 dkg  reszelt kemény sajt
  • 37×25 cm-es mély sütőtálca

Elkészítés:

  • A nyers fasírt alappal keverj össze keményítőt
  • Kend el a zsírpapírral kibélelt tepsiben
  • A tetejét kend be paleo ketchuppel
  • Nekem hiányzott rá még egy kis bazsalikom, tehát szórtam rá egy-két csipetnyit
  • Reszelj erre kemény sajtot
  • Tedd sütőbe, és közepes hőfokon süsd legalább addig míg a sajt megolvad a tetején – kb. 15 perc; aki ropogósan szereti, az sütheti tovább

Ki lehet próbálni keményítő nélkül, a húsba a receptben leírtaknál több sajtot keverve, a keményítőt elhagyva és akár ketogén étrendbe is beilleszthető! ; avagy az alap készülhet pl. NoCarb rostmix-szel is.

 

Print Friendly, PDF & Email

3 thoughts on “Húsos pizza – „Húspizza””

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.