Májas egyben fasírt

Hozzávalók:

  • 90 dkg vegyes marha-sertés darált hús (lehet baromfiból, vagy csak sertésből is, és lehet 1 kg is)
  • 2 db nagy fej hagyma apró kockákra vágva – dinsztelve, vagy nyersen
  • 25 dkg csirke máj (lehet sertés máj is)
  • Fűszerek: só, bors, fokhagyma, paprika por, chili paprika
  • 3 db tojás
  • 1 lapos evőkanálnyi magliszt – pl. napraforgóbél liszt, mandula- vagy kókuszliszt

Elkészítés:

  • A darabos májat nagy késes robotgépben már meglévő dinsztelt és fűszerezett vörös hagymával turmixold  – Természetesen lehet nyers hagymával is turmixolni!!!
  • A 90 dkg-os kiszerelésben vásárolt marha-sertés darált húst keverd össze a turmixolt májjal, és további fűszereket adj hozzá
  • 3 db tojást üss a húshoz, majd alaposan keverd össze
  • Alufóliával (zsírpapír is jó!) bélelj ki egy kisebb mély tepsit (lehet nagyobba, akkor vékonyabb lesz a fasírt!), és öntsd bele a májjal kevert darált húst
  • A tetejét szórd meg valamilyen pellettel (a legjobb a napraforgóbél liszt – nekem mandula- volt itthon)
  • 45 perc alatt közepes lángon süsd a húst ropogósra
  • A szeleteléssel várj, míg langyos lesz, mert addig nehezen szeletelhető

Kiválóan alkalmas a felvágottak kiváltására!

Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.