Hozzávalók:
- 90 dkg vegyes marha-sertés darált hús (lehet baromfiból, vagy csak sertésből is, és lehet 1 kg is)
- 2 db nagy fej hagyma apró kockákra vágva – dinsztelve, vagy nyersen
- 25 dkg csirke máj (lehet sertés máj is)
- Fűszerek: só, bors, fokhagyma, paprika por, chili paprika
- 3 db tojás
- 1 lapos evőkanálnyi magliszt – pl. napraforgóbél liszt, mandula- vagy kókuszliszt
Elkészítés:
- A darabos májat nagy késes robotgépben már meglévő dinsztelt és fűszerezett vörös hagymával turmixold – Természetesen lehet nyers hagymával is turmixolni!!!
- A 90 dkg-os kiszerelésben vásárolt marha-sertés darált húst keverd össze a turmixolt májjal, és további fűszereket adj hozzá
- 3 db tojást üss a húshoz, majd alaposan keverd össze
- Alufóliával (zsírpapír is jó!) bélelj ki egy kisebb mély tepsit (lehet nagyobba, akkor vékonyabb lesz a fasírt!), és öntsd bele a májjal kevert darált húst
- A tetejét szórd meg valamilyen pellettel (a legjobb a napraforgóbél liszt – nekem mandula- volt itthon)
- 45 perc alatt közepes lángon süsd a húst ropogósra
- A szeleteléssel várj, míg langyos lesz, mert addig nehezen szeletelhető
Kiválóan alkalmas a felvágottak kiváltására!