Bébirépa rakottas

Hozzávalók:

  • 0,5 kg darált (sertés, vagy baromfi) húsból készült pörkölt (Elkészítése: Dinsztelj hagymát, dobd rá a húst, sózd, borsozd, paprikázd, önts hozzá, míg elkészül kevés vizet!)
  • 90 dkg bébi répa (2×45 dkg-os mélyhűtött)
  • Maradék – kb. 10 dkg karfiolpüré (természetesen elhagyható)
  • Kanálnyi zsír
  • 2 dl kókusztejszín
  • 3 db tojás sárgája

Elkészítés:

  • A gyárilag blansírozott bébi répát főzd puhára, majd öntsd le róla a vizet
  • Végy egy kisebb tepsit, és kend ki zsírral (nekem volt némi pecsenyezsírom)
  • A képen is látható, hogy először a maradék karfiolpürét terítettem egyenletesen szét az edényben (elhagyható!); tehát terítsd szét a tepsiben a puha bébi répa felét
  • Erre rétegezd a darált húsból készült pörköltet
  • Majd ismét következik a répa
  • A kókusztejszínt keverd össze 3 db tojás sárgájával, és öntsd le a rakottast
  • A sütőben közepes lángon kb. 30-35 perc alatt fog ropogósra sülni

Print Friendly, PDF & Email

One thought on “Bébirépa rakottas”

  1. Friss sárgarépából készítettem el.
    A tetejére reszeltem egy kis parmezán sajtot, nagyon finom lett!
    Köszönöm a receptet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.