Hozzávalók:
- 0,5 kg darált (sertés, vagy baromfi) húsból készült pörkölt (Elkészítése: Dinsztelj hagymát, dobd rá a húst, sózd, borsozd, paprikázd, önts hozzá, míg elkészül kevés vizet!)
- 90 dkg bébi répa (2×45 dkg-os mélyhűtött)
- Maradék – kb. 10 dkg karfiolpüré (természetesen elhagyható)
- Kanálnyi zsír
- 2 dl kókusztejszín
- 3 db tojás sárgája
Elkészítés:
- A gyárilag blansírozott bébi répát főzd puhára, majd öntsd le róla a vizet
- Végy egy kisebb tepsit, és kend ki zsírral (nekem volt némi pecsenyezsírom)
- A képen is látható, hogy először a maradék karfiolpürét terítettem egyenletesen szét az edényben (elhagyható!); tehát terítsd szét a tepsiben a puha bébi répa felét
- Erre rétegezd a darált húsból készült pörköltet
- Majd ismét következik a répa
- A kókusztejszínt keverd össze 3 db tojás sárgájával, és öntsd le a rakottast
- A sütőben közepes lángon kb. 30-35 perc alatt fog ropogósra sülni
Friss sárgarépából készítettem el.
A tetejére reszeltem egy kis parmezán sajtot, nagyon finom lett!
Köszönöm a receptet!