Kakaós kocka – nyers, fagyasztott

Az utóbbi néhány napban elkezdtem vagy mandula- vagy kesudió tejet gyártani, és végső műveletként leszűröm a porrá csépelt magmaradványokat, hogy a tej teljesen tiszta legyen. A következő édességhez többek között ezt a magmaradványt is felhasználtam.

Hozzávalók és elkészítés egyben:

  • 10 dkg kesudió őrölt maradványa – ez kb. öt evőkanálnyi – vizesen
  • Kiegészítve kókuszliszttel (pellet) – szintén öt evőkanállal

Tanács:

Nézz arányokat; nézd meg a jégkockatartód méretét, és ahhoz készítsd arányosan a tészta mennyiségét!

Ha nincs őrölt kesu vagy mandula maradványod, akkor elkészítheted a sütit csak kókuszlisztből vagy gesztenyelisztből is, és egy kis kókusz-, mandula, vagy kesutejet adjál hozzá!

  • Kakaó – egy evőkanállal
  • Mellékízmentes stevia por, vagy xukor vagy xukor zéró – nekem van jó minőségű steviám
  • 1,5 dl kókuszolaj (olajjá felengedett kókuszzsír)
  • Az egészet keverd össze, és rakd egy hagyományos jégkockatartóba
  • Egy óra alatt biztosan megdermed
  • Ha rögtön szeretnéd fogyasztani, akkor a jégkockatartó tál aljára nyugodtan engedj egy kevés forró vizet, hogy ki tudd borítani a kockákat; a kockák kiszedegetéséhez egy késsel rásegíthetsz
  • Ha van időd, akkor majd magától is egy kissé megolvad, és a kivétel így könnyebb lesz
  • Tedd egy tálra, és tálald
  • A képen látható fehér kakaóvaj pöttyöket csak a dizájn kedvéért tettem a kockákra, de ha eredetileg belenyomkodod a kockákba, akkor akár dominókat is lehet készíteni
Print Friendly, PDF & Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.