Hozzávalók és elkészítés – 3-4 főre – egyben:
- Végy 1 kg vegyes zöldséget ízlés szerint – Nagyon tudom ajánlani a nagyobb Tescok-ban kapható vegyes – sárgarépa, fehérrépa, karórépa, zeller, apró hagyma – mélyhűtött Tesco-s terméket, mely minőségben és árban is megéri; nekem ez nagyon bevált
- A zöldség előfőzése – félkeményre ajánlatos; tehát főzd meg a zöldséget és jól csöpögtesd le. Amennyiben főzés nélkül teszed a tepsibe, akkor 1-2 dl vizet kell aláönteni, és a sütés első felében fóliával lefedni.
- Egy nagyobb méretű mély tepsiben rakd terítsd el a zöldséget (nem kell zsír alá, mert szalonna kerül a tetejére); ha nem használsz szalonnát, akkor természetesen kend ki az edényt.
- 1 kg csontozott sertés tarját vagy karajt (a tarja zsírosabb, szaftosabb) vékony szeletekre vágva, vagy klopfolva terítsd rá a zöldség alapra és sóval, borssal, paprikával fűszerezd (Én megspóroltam az előfűszerezést, mert félidőben a hússzeleteket megfordítottam!); AIP-os fűszerezésnek ajánlom: só, majoránna vagy oregáno, gyömbér, kurkuma.
- Füstölt szalonnát, legalább annyit, ahány személynek készül az étel, darabolj fel és vagdosd be; AIP-ban válassz enyhén, bükkfa füstöléssel készült szalonnát?!
- Tedd be az ételt a forró sütőbe, és lefedés nélkül, közepes lángon pirítsd ropogósra – félidőben forgasd meg a húsokat – kb. 35′ alatt megsül